Megújult a körmendi Vadászlak

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 19., szerda •
A mostani beruházás pedig tovább emelheti a Batthyány-kastélypark fényét, valamint természeti és kulturális értékét.
Megújult a körmendi Vadászlak

Norvég Alapból megújult meg a körmendi Vadászlak és a közvetlen környezete. A 155 millió forintból megvalósuló beruházás során többek között funkcionális- és kiállítótereket alakítottak ki, megújultak az épület környezetében található virágágyások, kerekes kút, galambdúc, továbbá a környezetbe illeszkedő utak helyreállítása.

A felújítás kiválóan illeszkedik az önkormányzatnak abba a hosszútávú tervébe, hogy lépésről-lépésre haladva újítsuk meg a Batthyány-kastélyegyüttest és a hozzá tartozó több, mint 33 hektáron elterülő kastélyparkot. Az önkormányzat korábban már nyert pályázatot a Várkert megújítására, melynek során két ütemben sikerült jelentős fejlesztéseket megvalósítani. A mostani beruházás pedig tovább emelheti a kastélypark fényét, valamint természeti és kulturális értékét.

A felújítási munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás nemrégiben megtörtént. A kastély azonban még tartogat munkákat, hamarosan közel 3 milliárd forintból megújulhat a főépület teljes külső homlokzata, a tető és a nyílászárók cseréje. Illetve olyan kiállítóterek és új funkciók kialakítását tervezik Körmenden, amelyek jelentősen növelni fogják a kastély és a város teljes turisztikai értékét.

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére