Márkus Dalma tanulással készül a Haladás tavaszi szezonkezdésére

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 04., szerda •
A kiváló kapusteljesítményhez a társak segítsége is hozzájárul a szőke szépség szerint.
Márkus Dalma tanulással készül a Haladás tavaszi szezonkezdésére

Szép lassan elteltek az ünnepek, a Haladás VSE kézilabda együttese pedig hamarosan megkezdi felkészülését a tavaszi szezonra. Márkus Dalmával beszélgettünk a csapat teljesítményéről, célkitűzéséről.

A nyáron új kerettel készülő Haladás VSE SKFT együttese 13 fordulót követően az NBI/B. nyugati csoportjának középmezőnyében található. A bajnoki rajt elég döcögősre sikeredett, de az ünnepi hajrára már a bajnokesélyes Vasas ellen rendkívül szoros mérkőzést vívtak a szombathelyiek. Ráadásul az épülő sportkomplexum miatt átmeneti megoldásként Bükön találtak új otthonra a kézis hölgyek.

Kapott gólok tekintetében igazán impozáns számadattal rukkoltak ki Márkus Dalmáék. A védelem egyik alappillére, a jó kapusteljesítmény is. A szombathelyiek 327 kapott góllal a csoport élmezőnyéhez tartozik. 

Gondoltad volna, hogy ennyire jó teljesítménnyel térsz vissza a Haladáshoz?

Nagyon örülök, hogy mi, kapusok is hozzátesszük a magunkét a csapat produkciójához. Persze az érdem nem csak a hálóőröké, hanem a mezőnyjátékosoké is, akik próbálják megakadályozni azt, hogy az ellenfél ziccerbe kerüljön.

Csapattársak egykor és ma: Márkus Dalma, Bolfán Nikolett és Doncsecz Dorina

Amikor nyáron összeállt egy új csapat, miben reménykedtél?

Abban, hogy egy remek keretnek a tagja lehetek. Szerencsére ebben igazam lett, nagyon jó társaság jött össze és a kezdeti hibákból tanultunk. Az őszi szezon hajrájára már egész jól összeálltunk. Annak pedig különösen örülök, hogy tiszta lappal indulhattunk a korábbi Hali játékosokkal. Nagy erőt adott nekünk ez és megmutathattuk, hogy mit tudunk. Óriási lehetőséget kaptunk és igyekszünk meghálálni a bizalmat.

Az NBII-höz képest milyen különbséget tapasztaltál?

Igazából ég és föld a kettő. Egy osztállyal lejjebb rutinos játékosok vannak, akik mindent a bevett szokások szerint csinálnak. A másik szembetűnő dolog a gyorsaság, amely a játékban és a lövésekben is észrevehető.

Magyarország mindig is kiemelkedett abban, hogy remek kapusokat adott a világnak. Elég Pálinger Katalinra, Meksz Anikóra vagy épp Nagy Évára gondolni. Neked mi az erényed?

Nem mondhatom azt, hogy bármilyen tekintetben kiemelkedő lennék, hiszen a cél a folyamatos fejlődés. A nyári alapozás eredményeképp gyorsabbá váltam és a szélről érkező lövéseket hatékonyan védem, illetve jó indításokkal segítem a lányokat. Ami miatt elégedetlen vagyok, az a magasságom. Sajnos alacsony vagyok, de ebben is optimistán szemlélem a világot, hiszen az egykori Ferencváros és válogatott kapus Sugár Tímea sem volt magas.

Jelenleg a középmezőnyben található a Hali. Hányadik hellyel lennél elégedett a tavasz végeztével?

Minden kezdet nehéz! Ezt a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg. Aztán néhány hét alatt magunkra találtunk. Keményen készültünk, kiküszöböltük a hibákat és jöttek a győzelmek is. Mivel ez az első közös évünk, én kibékülnék a 8. hellyel is.

Mitől találtatok így egymásra a csapat többi tagjával?

Leginkább azért, mert egy korosztály vagyunk. Ugyanabban az életciklusban járunk, így könnyebben tudunk alkalmazkodni és segítjük egymást, ahol tudjuk. 

Az ünnepi pihenés véget ért, ráadásul igazán nem kapcsolhattál ki...

Ez így van, hiszen a vizsgaidőszak közepén járunk. Év közben is hol Pesten, hol Bükön vagyok. Nagyon kevés időm volt kikapcsolódni, hiszen tanulnom kellett. Abban viszont szerencsém van, hogy ebben az időszakban nincsenek mérkőzések. Aztán ahogy véget értek a vizsgáim, jöhetnek a találkozók és reményeim szerint, a győzelmek is.

közösség

további frisss

lap tetejére