A kézilabda példaként szolgálhat mindenkinek

szróbert • 2014. május 12., hétfő •
A május 10-i, utolsó hazai bajnoki mérkőzés után Lazáry Viktor alpolgármester adta át a Haladás VSE NB I/b-s női kézilabda csapat tagjainak a jól megérdemelt bronzérmeket. Ezeket a perceket használta ki a frisss.hu és rövid értékelésre kérte fel a város alpolgármesterét és a csapat vezetőedzőjét. A nyilatkozatokból az is kiderül, hogy nem titkolt szándék a legfelsőbb osztályba lépés.
A kézilabda példaként szolgálhat mindenkinek

A frisss.hu kérdéseire válaszoló Lazáry Viktor elmondta: Örül a város vezetése, és külön öröm, hogy ezt a teljesítményt, ezt a bronzérmet a női kézilabda csapat szállította. Jól tudjuk, hogy Szombathelyen csak pár éve indult be ez a sportág - az utánpótlásképzés szintjén. Most pedig már azt láthatjuk, hogy a kitartó munka, a szorgalom viszonylag rövid időn belül meghozza a gyümölcsét. Úgy gondolom,hogy példaként szolgálhat ez a siker más csapatsportágak számára is. Nem titkolt célunk, hogy Szombathelyen rövid időn belül legyen első osztályú kézilabda csapat. Nincs más hátra, mint mindenki tegye meg a magáét, a szurkolók szurkoljanak, a város pedig a támogassa a célokat. 

Szombathely alpolgármestere azt is elmondta, hogy folytatódik a mintaértékű együttműködés a Haladás VSE kézilabda szakosztálya és a megyeszékhely önkormányzata között.   

Bölöni Roland a győriek elleni utolsó mérkőzés után értékelt: A biztos bronzérem tudatában egy kicsit döcögősen indult meg a játékunk, nem volt feszes a koncentrációnk, aztán hamar kijött a két csapat közötti különbség. Hosszabb volt a kispadunk is, és méltó módon, hibátlanul zártuk le a hazai szezont. Csak szuperlativuszokban lehet beszélni a lányok teljesítményéről, csupán a bajnoktól kaptunk ki, Szekszárdon. Aztán végigvertük az egész mezőnyt. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére