Magabiztos volt a kupagyőztes: Körmend - Falco 100-64

Szita Róbert helyszíni tudósítása • 2016. március 19., szombat •
Az alapszakasz utolsó fordulójában, szombat este vasi kosárlabda rangadót élvezhettek a szurkolók. Az eredmény alakulását velünk követhette Fotónk a januári vasi el classicón készült, akkor a Falco nyert.
Magabiztos volt a kupagyőztes: Körmend - Falco 100-64

Egis Körmend – Falco KC Szombathely 100-64 (30-21, 21-17, 25-16, 24-10)

Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Frányó P., Minár L. (Bukta B.
)


4. negyed: nagyon magabiztos volt az utolsó negyedben a Körmend, és a végén az i-re is feltették a pontot, összejött a száz a végére. 

3. negyed: ezt a játékrészt is a hazaiak kezdték jobban, és 3 perc elteltével tovább növelték az előnyt, 59-42. Aztán fordult a kocka, triplákkal szépített a Falco, a körmendi edző 61-50-nél időt is kért. és ez megint hasznos volt, mert feltámadtak a körmendiek, és megint tetemes lett a fölény, az utolsó negyed előtt immár pont volt az előnye a Magyar Kupa győztes csapatnak. Elment a szombathelyieknek ez a rangadó?!

Szünet.

2. negyed: a második 10 perc elején sok szabálytalankodás szakította meg a játékot, a hazaiak edzője 3 perc után időt kért, mert megszakadt a körmendi dobógála. Használt az időkérés, mert Channels megint belejött. A másik oldalon Kálmán László 43-32-nél időt kért. Sajnos ez sem használt, jobba a Körmend, a szünetre 51-38-as állással vonultak öltözőbe a csapatok. Channels 22 pontos, a szombathelyieknél Thomas 13 pontig jutott. 

1. negyed: Wright hozta el a labdát a feldobás után, de az első kosár Petty nevéhez fűződik, amit Relphorde egyenlít ki, 2-2. Channells tarthatatlan, már 11 pontos. Óriási triplaváltás után 26-18. Az első 10 perc végén 9 pont a körmendi fölény, 30-21. 

A kezdőcsapatok:
Körmend: Petty - Channels - McKinney-Jones - Tóth N. - Duinker.
Falco: Thomas - Váradi - Burgess - Relphorde - Wright.

A meccs előtt a 40 évvel ezelőtti NB I-es körmendi kosárcsapat egykori tagjait köszöntötte Bebes István polgármester. Fantasztikus a hangulat, gyertek föl kiáltással köszöntötték az egykori sztárokat.  

Az elmúlt időszakban a sárga-feketék uralták a két csapat derbijeit, ám ezúttal a papírforma egyértelműen a hazaiak mellett szól. Persze ez az, ami ilyenkor egyáltalán nem számít.

17.55 – Jó estét és igazán izgalmas vasi el classicót kívánok minden kedves sportrajongónak. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére