Körvonalazódik az új Rohonci úti pálya és a lelátórész

frisss.hu, fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 28., kedd •
Már mintegy 3 olimpia uszoda víztérfogatának megfelelő betont dolgoztak be az új Haladás Sportkomplexumba a kivitelezők. A leendő sportcsarnok pillérei mellett egy másik látványosság is feltűnt. A tömbalapozásnak köszönhetően egyre inkább kirajzolódik az új Hali pálya és a lelátók elhelyezkedése.
Körvonalazódik az új Rohonci úti pálya és a lelátórész

Jó ütemben zajlik az új Haladás Sportkomplexum építése. A leendő sportcsarnok résznél már befejeződött az előre gyártott pillérek szerelése és ezzel párhuzamosan megkezdődött a monolit vasbeton szerkezet építése, amely a liftaknákkal és a lépcsőházakkal együtt az új sportlétesítmény merevítését biztosítja majd.  A VIP épületrészen pedig hozzáláttak a kivitelezők a liftaknák süllyeszték kialakításához.

Akik a Rohonci út és a Bartók Béla út környékén járnak láthatják, hogy már nem csak a leendő sportcsarnok pillérei jelzik az új sportkomplexum formáját, hanem egyre inkább körvonalazódik a leendő Hali pálya és a stadion lelátórésze is. A kivitelezők ugyanis már elkészítették a tömbalapokat, így megkezdődhetett az ezeken végigfutó talpgerendák betonozása is.

A február 3-i munkakezdés óta összesen 9 ezer köbméter beton került bedolgozásra a helyszínen. Ez körülbelül három - 50 méteres, 10 sávos - olimpiai uszoda víztérfogatának felel meg. A kivitelezésben eddig mintegy 120-an vettek részt. A teljes építési időszakban (2016. február - 2017. nyár) előreláthatóan összesen 2500-3000 ember fog dolgozni a Haladás Sportkomplexum megépítésén.

A teljes mértékben állami támogatásból (15,2 milliárd forintból) megvalósuló új sportlétesítmény tartalmazni fog egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes egészében fedett lelátóval rendelkező futballpályát valamint egy sportcsarnokot is. Utóbbiban két kézilabda pálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is. A Sportkomplexum kivitelezési munkáit a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi. Az új sportlétesítmény várhatóan 2017 nyár végére készül el.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére