Köddé vált filmsztárok nyomában

Frisss/velvet - fotó: AXN, ComingSoon, Femina, Huffington Post, NBC, Wild Things movie • 2017. július 04., kedd •
Mi lett az egykor fényes csillagokkal, akikért milliók rohantak a mozik pénztárához?
Köddé vált filmsztárok nyomában

Valamiért nem úgy működik a gépezet a filmgyárban, mint egykor. A nyolcvanas, kilencvenes években volt egy szűk elit a színészek között, akik ajtaja előtt tucatszám álltak a forgatókönyvírók. Nem véletlen, hogy több millió dollárt kellett leszurkolni egy filmért Bruce Willisnek vagy épp Robert De Nironak.

Az egykor feltörekvő tehetségek mára kiöregedtek, vagy épp lecsúsztak, hogy helyükre ifjú titánok lépjenek. Elég csak Jennifer Lawrence vagy Channing Tatum nevét említeni. Azonban elgondolkodtató, hogy a régi nagy öregekhez képtelenek csatlakozni az egykor szebb napokat látott sztárok. Nézzük, hogy mi lett a sorsuk a legkeresettebb színészeknek, színésznőknek.

 

Fotó: ComingSoon.net

Sokan Marilyn Monroe utódjaként emlegették Pamela Andersont, aki egy vidéki kisvárosból indulva hódította meg a világot. Reklámokból és a Playboy címlapjáról mosolygott a rajongókra, később pedig a Baywatch című sorozattal vált világhírűvé. Azonban a filmvászon már nagy falat volt neki. Néhány kísérlet után feladta álmát és szép lassan elfeledkezett a szakma. Azóta kisebb szerepekben és jótékonysági rendezvényeken láthatjuk a szőkeséget, aki korábbi botrányait követően meglepően visszafogottan él.

 

Fotó: Hufftongton Post

New York-ban látta meg a napvilágot Sarah Michelle Gellar, akit már négy éves korában felfedeztek az ügynökök. Az igazi áttörést a Sikoly 2. mozifilm és a Buffy, a vámpírok réme sorozat hozta meg számára. Ekkor a legkeresettebb színésznők közé került. Olyan alkotásokban szerepelt, mint a Kegyetlen játékok, az Átok vagy épp a Scooby-Doo. A sikerei csúcsán férjhez ment Freddie Prince Jr.-hoz, gyermekeket szült, a szakma pedig szépen elfelejtette. Azóta hiába próbálkozik a visszatéréssel, a nagy siker elkerüli.

 

Fotó: Wild Things Movie

Igazi szexszimbólum volt, mára pedig csak a csillogó szempár maradt Denise Richards karrierjéből. Pedig micsoda tehetségnek tartották. A Haláli fegyverben cameózott egyet, majd a Csillagközi invázió és a Vad vágyak filmekkel berobbant Hollywoodba. Nem véletlen, hogy ráosztottak egy szerepet a James Bond - A világ nem elég című moziban is. Ezután viszont jöttek a gondok. Nevezetesen egy személy Charlie Sheen, aki előbb feleségül vette, majd alaposan helyben hagyta. Több gyermeket is szült a botrányhősnek, de ezek az évek nem múltak el nyomtalanul. A 2005-ös Edmond című film óta is becsülettel forgat - jobbára TV-sorozatokat - de a siker bizony Őt is elkerüli.

 

Fotó: femina.hu

Ha már botrányhős! Emlékszik még valaki Nicolas Cage filmjeire? Francis Ford Coppola unokaöccsét szinte az egész szakma utálja tehetségtelensége miatt. Rossz nyelvek szerint, ha nem ismert család gyermeke lenne, bizony átutazó sem lehetett volna Hollywoodban. Pedig egykor a legnagyobb kasszasikerekben dolgozhatott. Con Air - A fegyencjárat, A szikla, Ál/arc, 8 mm vagy épp a Tolvajtempó. Egyes filmjeiért bizony 20 millió dollárt is fizettek a színésznek. Aztán a nehéz hegymenet után, jött a lejtő. Több bukott alkotás után elkerülték a producerek, Ő pedig csak a botrányos házasságaival és anyagi nehézségeivel került a lapok címoldalára. Több milliós adóhátraléka volt, amiért szinte minden filmszerepet elvállalt. Bel Air-i otthonán hat jelzálog volt, amely közel 20 millió dollárra rúgott. Így hiába szerepelt tavaly is négy filmben, ezeket az alkotásokat már sehol nem jegyzik.

 

Fotó: nbc.com

Már 61 éves az egykori szívtipró Mel Gibson, aki szintén a lecsúszott színészek táborát erősíti, pedig egykor a legnagyobbak közé tartozott. A Mad Max, a Halálos fegyver és a Váltságdíj főhőse egyébként rendezőként is rendkívül sikeressé vált. Elég csak a Rettenthetetlen vagy a Passióra gondolunk. Az ausztrál színészt még 2004-ben a legbefolyásosabb sztárjaként tartották számon, de két évvel később megindult a lejtőn. Gibsont ittas vezetésen kapták, majd antiszemita kirohanása miatt került kutyaszorítóba. Kiderült, hogy az alkohol rabjaként tengette életét, feleségétől elvált, majd újból megnősült. Ezt követően szerény sikereket tudott felmutatni. A feláldozhatók 3. alkotáson kívül csupa ködbe veszett alkotásokhoz adta a nevét (Börtönregény, A hódkóros, Megjött apuci 2.).

 

Fotó: AXN

Ugye mindenki emlékszik még az 57-es utasra? Wesley Snipes is egy volt azon harcművészek között, akik megcsinálták szerencséjüket a filmgyárban. Jean-Claude Van Damme, Steven Segal mellett a Penge sztárját is nagy becsben tartották a producerek és a rajongók. Olyan sikerfilmek főszerepét osztották rá, mint a Pénzvonat, A pusztító, az Életre-halálra vagy épp a Vitathatatlan. Aztán Ő sem kerülhette el a végzetét. Adócsalási ügybe keveredett, amiért először börtönbe, majd házi őrizetbe került. Ez pedig elegendő ok volt a filmkészítőknek, hogy mellőzzék a sztárt. Az igazi visszatérés pedig úgy tűnik, neki sem jön el, hiszen Ő is szerepelt a Stallone-féle A feláldozhatók 3.-ban, de azóta sem készített értékelhető mozifilmet.

 

Fotó: Scoop Whoop

Brendan Frasert rendkívül sokoldalú színészként ismerhettük meg. Tudott bugyuta szívtiprót játszani (Az őserdő hőse, Kőbunkó), de drámai (Érzelmek tengerében) és akciófilmekben is letette névjegyét. A legtöbben talán a Bájkeverő vagy a klasszikus Múmia trilógiából ismerhetik a kanadai színészt. Aztán a sorozatos mellényúlások után őt is szép lassan kerülni kezdték a producerek. A Drágán add a réted című kínosra sikeredett vígjáték volt az utolsó csepp a pohárban. Azóta visszavonultan él. Barátai szerint megelégelte a sztársággal járó kellemetlenségeket és tudatosan választott rossz filmeket. Néhány év totális csend után Ő is megpróbál visszakapaszkodni az élmezőnybe, de TV-sorozatokkal ez aligha fog sikerülni.

via

közösség

további frisss

lap tetejére