Kick-box: Európa-bajnokság lesz Mariborban

SzR • 2014. november 16., vasárnap •
November 15-23-ig Maribor ad otthont a WAKO kick-box Európa-bajnokságnak. A METEX05 – Controll SE három fővel képviselteti magát a kontinens viadalon: Dancsó „Kicsi” Zoltán és Bárdosi Sándor versenyzőként, míg Koszogovits Mihály edzőként utazik a Magyar Kick-box Szakszövetség csapatával Szlovéniába.
Kick-box: Európa-bajnokság lesz Mariborban

Dancsó „Kicsi” Zoltán hatszoros világ és ötszörös Európa-bajnok, minden bizonnyal a felnőtt mezőny legidősebb és legrutinosabb tagja lesz, light-contact kategóriában,-89kg-ban indul. Tanítványa a még junior korú Bárdosi Sándor, pedig a jövő reménysége, -69kg-ban kick-light szabályrendszerben képviseli Magyarországot. Koszogovits Mihály, Dancsó Zoltán edzője, nem csak klubedzői feladatokat lát el, hanem Zrínyi Miklós szövetségi kapitány felkérésére a light-contact és a kick-light válogatott mellett segédedzőként is tevékenykedik.
„Versenyzőink felkészülése kiválóan sikerült. Bárdosi Sanyi az év folyamán a felnőtt mezőnyben is bizonyított már, egyértelműen számolni kell vele ellenfeleinek, de Sanyi fiatal korát nézve a legjobb négy közé jutás már siker lenne! Dancsó „Kicsi” Zoltán a legrutinosabb versenyzője lesz az Európa–bajnokságnak. „Kicsi” számtalan nagy csatát vívott már világversenyeken, bízom a rutinjában, magabiztos, kiegyensúlyozott versenyzést várok Tőle! A mezőny nagyon erős, sok múlik majd a sorsoláson.” Koszogovits Mihály a Metex05-Controll SE vezetőedzője, elnöke.
A magyar válogatott vasárnap mérlegel, hétfőn a különböző WAKO bizottságok üléseznek, ahol a magyar sportolóknak szintén lesz képviselője, hiszen Dancsó Zoltán a WAKO Versenyzői Bizottság európai szekciójának a tagja.
Kedden a hivatalos megnyitó után összeütik a kesztyűket a kontinens legjobb kick-boxosai és 5 napon keresztül folynak a küzdelmek a tatamin, Point-Fighting, Light-contact és Kick-light kategóriákban.

 

közösség

további frisss

lap tetejére