Jövő nyár végére lesz teljesen kész a Fedett Uszoda

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 13., kedd •
Eddig 390 millió forintot költöttek a beruházásra, de a látványos felújítások még csak most kezdődnek.
Jövő nyár végére lesz teljesen kész a Fedett Uszoda

Puskás Tivadar polgármester a keddi sajtótájékoztatón elmondta, még nem ért vége a Fedett Uszoda felújítása, 2017 augusztusának végére fejeződik be teljesen. 2,2 milliárd forintból újul meg melynek két nagy része van: a meglévő épület rendbehozatala, átalakítása és egy új rész hozzákapcsolása, mely többek között egy új medencét is takar. Az úszótérből tökéletesen látni, hogy haladnak a munkák kint, bent pedig érezhető változás volt, hogy a nyílászáró csere után jóval melegebb levegő fogadja az úszni vágyókat.

A VasiVíz vezérigazgatója, Kohuth Viktor hozzátette, hogy a korábbi egyeztetésekkel megfelelően továbbra is a szakmai érdekek mentén a VasiVíz üzemelteti az uszodát, és megköszönte a munkát azoknak, akik részt vesznek az átalakítás folyamatában.

Juhász Tibor projektigazgató kiegészítette, hogy a vízilabdázók és a szülők is nagyon várták már a Fedett Uszoda elkészültét, hiszen az AVUS-edzések a munkálatok idején sem szüneteltek, napi közel 100 kilométert kellett utazni a sportolóknak ahhoz, hogy megfelelő körülmények között edzhessenek. Ez a mostani fejlesztés nagyon fontos Szombathely számára abból a szempontból is, hogy 2018-ban itt rendezik majd a junior világbajnokságot. Világeseményen kötelező ugyanis, hogy bemelegítő és versenymedence is rendelkezésre álljon a helyszínen.

Kántás Zoltán, az uszoda vezetője köszönetet mondott a látogatók türelméért, hiszen egy komplex beruházásról van szó. Most az első ütem után előkészítés alatt vannak a következő lépések is. Ez a mostani munkafolyamat 390 millió forintba került, de a neheze még csak most jön. A napokban fejezik be a déli oldal hőszigetelését és folytatják a külső medence építését is. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére