INGYENES INGATLANÉRTÉKESÍTÉSI TANÁCSADÁS? Kattintson!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 20., kedd •
Zsigmond Balázst, a Duna House szombathelyi irodatulajdonosát kérdeztük az októberi ingyenes tanácsadásról.
INGYENES INGATLANÉRTÉKESÍTÉSI TANÁCSADÁS? Kattintson!

Ingyenes tanácsadást említett egész októberben Szombathelyen és környékén, honnan jött a gondolat?

Valószínűleg sokan vannak, akik eladnák ingatlanukat, de bizonytalanok afelől, hogy jól árazták-e be házukat, lakásukat, vagy félnek attól, hogy találnak-e megfelelő otthont a korábbi helyett. Habár tudjuk, hogy mi magyarok mindenhez értünk, de az elmúlt hónapok negatív tapasztalatai alapján elindítottunk egy ingyenes értékesítési tanácsadást, melyre egy külön weboldalon  a www.ingyenestanacsadas.hu- n lehet jelentkezni.

Miért hasznos ez az eladóknak?

Az ingatlanpiac valóban fellendült az idei évben, ami egyrészt nagyon jó, mert az ingatlanpiac mozgása mindig jól jellemzi a gazdaságot is, ugyanis rengeteg más szektort mozgat. Amikor megy a piac, természetesen a magánszemélyek is privát úton eredményesebbek az eladásban, a kérdés az, hogy milyen áron. Az elmúlt néhány hónapban meglepően sok esetről hallottunk és sok Ügyféllel kerülünk kapcsolatba, akik bizony elkapkodva szerződtek le ingatlanokra és ezzel komoly milliókat veszítettek.

Mit lehet elhibázni egy szerződésnél, amikor azt ügyvéd készíti?

Leginkább azt, hogy el sem jutnak addig és mindenféle ügyvédi, ingatlanos közreműködés nélkül ad egymásnak két magánszemély pl. foglalót úgy, hogy egyáltalán nem tisztázzák a feltételeket. Nagyon bagatellnek tűnő dolgokon tud elmenni egy ügylet, amire őszintén szólva a szintén pörgő válság előtti piacon sem volt ennyi rossz példa.

Napestig mesélhetnék különböző történeteket, de ahogy nincs két egyforma ingatlan úgy, két egyforma ügylet sincs, maximum hasonló. Viszont hasonló esete csak egy ingatlanosnak van, ugyanis ingatlant nem adunk el mindennap magánszemélyként.

Felmerül a kérdés, miért vállalja ezt a Duna House ingyenesen?

Szeptemberben keresett meg egyik kollégám ismerőse minket egy kérdéssel, ami feltette az i-re a pontot. Ezután, egy irodai megbeszélésen döntöttük el közösen, hogy inkább hirdessünk meg egy teljesen ingyenes tanácsadást, inkább mennyünk ki olyan Ügyfelekhez is, akik eddig valamiért elzárkóztak ingatlanostól és inkább válaszolunk kérdéseikre még akkor is, ha kvázi ingyen dolgozunk, mert valahol ezeket a rossz folyamatokat meg kell állítani. Mint mindenhol igaz, sokkal egyszerűbb megelőzni valamit, mint azt utólag helyrehozni és ne felejtsük el 6 éves válság áll az ingatlanpiac mögött, ami hosszú idő.

Egyébként ez a Duna House szombathelyi irodájának egyedi kezdeményezése, azért csak a környéken tudjuk vállalni ebben a formában. Hiszünk abban, hogy amit csinálunk, azt jól csináljuk. Szeretnénk erősíteni a bizalmat az ingatlanosok felé és szeretnénk, ha az eladók valós piaci infók birtokában kezdhetnék meg az értékesítést. Természetesen, ha hitelesek voltunk, és úgy gondolják a tanácsadás után, hogy megbíznak minket az értékesítéssel, annak örülünk. Ha nem, akkor pedig reméljük, hogy kapott tanácsokkal segíteni tudtunk.

Mi történik egy ilyen tanácsadáson?

Az előre leegyeztetett időpontban felkeressük az ügyfelünket, aki megmutatja nekünk az eladó ingatlanát. Ezután elmondjuk, mire figyeljen feltétlenül az eladáskor, mi fog kelleni az adásvételkor. Tájékoztatjuk a helyi ingatlanpiacról, segítünk a reális ár meghatározásában és felmérjük az ingatlant. Bemutatjuk, mi hogyan dolgozunk, válaszolunk a felmerülő kérdésekre és kap tőlünk egy hasznos infó csomagot. Mindez nagyjából 30 percet vesz igénybe.

Szombathelyen két irodát működtet a Duna House és az itteni csapat az egyik legsikeresebb az országban, mi a titok?

Két irodában, húsz fős képzett, értékesítői csapattal dolgozunk. Nem állunk le, folyamatos képzéseken sajátítjuk el a gyors és hatékony értékesítés új módszereit. Szerencsére több ezer lezárt sikeres tranzakció áll mögöttünk, talán ennek is köszönhető, hogy 2006 óta a Duna House egyik legeredményesebb irodája a szombathelyi. Fontos, hogy leellenőrzött és folyamatosan karban tartott ingatlanállománnyal dolgozunk. Mindent elintézünk: teljes körű értékesítési, jogi és hitelügyintézéssel, energetikai tanúsítvány készítésével segítjük az értékesítést!

Szombathelyen valóban fellendült az ingatlanpiac?

Az árak tekintetében azt gondolom a helyi viszonyokat figyelembe véve tetőponton vagyunk. Azt lehet mondani, hogy lakásokra leginkább 15 millió forintig van igény, míg családi házas piacon megindultak a 30 M Ft feletti eladások is. A piac főleg Szombathelyre korlátozódik, a környező településeken inkább csak alkalmi vételes ingatlanokat keresnek, nincs olyan mértékű kivándorlás, mint korábban.

Meddig lehet jelentkezni az ingyenes tanácsadásra?

A tanácsadás ebben a formában nekünk is egy új feladat, ami szervezést igényel, így a határidő 2015. október 31. Viszont már most vannak novemberre megbeszélt időpontok olyan tulajdonosokkal, akik nem itt laknak. Ezért inkább az kérjük, hogy jelentkezzenek október 31-ig, természetesen utána is megyünk és segítünk.

Duna House Ingatlan Szombathely

Elérhetőségei:

Szombathely, Thököly Imre utca 46.

Telefonszám: (94) 505 901

Szombathely, Kőszegi utca 13.

Telefonszám: (94) 787 803

E-mail: szombathely@dh.hu

közösség

további frisss

lap tetejére