Így vágja tönkre a kapcsolatodat a mobilfüggőség

Szerző: frisss.hu/Fatherly - Fotó: huffingtonpost.com • 2017. március 29., szerda •
A phubbing lassan, de biztosan öl.
Így vágja tönkre a kapcsolatodat a mobilfüggőség

Ha az Y vagy Z generációhoz tartozol, akkor szinte biztos, hogy rengetegszer előfordult már veled, hogy miközben a pároddal romantikáztatok, valamelyikőtök telefonja hirtelen megcsippant. Ez még önmagában nem is probléma, hiszen az ember max lehalkítja vagy kikapcsolja a cuccot, ha inkább a fontos pillanatokra szeretne koncentrálni.

A gond ott kezdődik, amikor a kapcsolatotokban egyre nagyobb teret nyer a technika és az együttléteteket folyamatosan megzavarja a mobilotokon keresztül áradó tömérdek információ. Ezt a jelenséget nevezik phubbingnak.

Gondolj csak bele, milyen idegesítő, amikor a legintimebb pillanataitokban jelez a szerelmed Messengere, Vibere vagy épp emailt kap, és azonnal elkezdi nyomkodni a telefonját. Ez azért káros a párkapcsolatotokra nézve, mert az együttlétet így folyamatosan rövidebb szakaszokra bontja a telefon.

Hogy ez mennyire mérgező, azt igazolja a Baylor University szakemberei által végzett kutatás, amiből kiderült, hogy a phubbingot gyakran átélő alanyok sokkal elhanyagoltabbnak érzik magukat a kapcsolatban és ez gyakran vezet konfliktushoz. Mivel ők nem elégedettek a párkapcsolatuk minőségével, nagy valószínűséggel nem lesznek elégedettek az életminőségükkel sem. Ez a láncreakció pedig hamar szakításhoz vezethet. 

via Fatherly

közösség

további frisss

lap tetejére