Határon túli csapatok érkeznek a Mogyorósy Szilárd Kupára

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 15., kedd •
A rendező Egis Körmend együttese mellett a szlovén Olimpia Ljubljana, a román U-Banca Transilvania Cluj és az ukrán BK Khimik-OPZ Yuhzny lép parkettre a szeptemberi tornán.
Határon túli csapatok érkeznek a Mogyorósy Szilárd Kupára

Tizenhárom éve, hogy megtörtént a tragikus baleset, amelyben életét vesztette Mogyorósy Szilárd, aki a kosárlabdázás alapjaival a Rába-parti városban ismerkedett meg. A játékos apja nyomdokain haladt, aki szintén a piros-feketék játékosa volt. Szilárd a korosztályos csapatokat végigjárva fejlődött, majd koronázta meg körmendi karrierjét 1996-ban, amikor a felnőtt együttes tagjaként bajnoki címet nyert.

Idén már 12. alkalommal rendezik meg Körmenden a Mogyorósy Szilárd Kupát, amelyen a szlovén és a román bajnokcsapat illetve az ukrán szuperliga második helyezettje vesz részt a házigazda mellett.

Érdekesség, hogy az ukrán Juzsníj együttese az Egis Körmendhez hasonlóan a FIBA Europe Cup mezőnyében indul. Fontos információ továbbá, hogy az emléktornát szeptember 15-, és 16-án rendezik, amelyekre napijegyeket árusít majd a klub, 2000 forintos egységáron. A helyeket a szurkolók érkezés alapján foglalhatják majd el. A találkozókat 17 órától és 19:30-tól rendezik mindkét napon.

Természetesen az eredményhirdetés során – számos különdíj mellett – ismét gazdára talál a Mogyorósy Család által alapított díj is, amelyet minden esztendőben az az utánpótlás korú körmendi játékos vehet át, aki a legtöbbet fejlődött illetve a legjobb teljesítményt nyújtotta az előző évadban.

A mérkőzések mellett kiegészítő programok is lesznek. Fellép az Energy Dance Team több csoportja, köztük nagyon fiatal táncosok is. A megvásárolt napijegyek egyben tombolaként is szolgálnak. A torna végén állóbérletet, értékes műszaki cikket és ajándékutalványokat sorsolunk ki.


A 12. Mogyorósy Szilárd Kupa programja

Szeptember 15. péntek:

17:00 Banca Transilvania Cluj – KK Union Olimpia Ljubljana
19:30 Egis Körmend – BK Khimik-OPZ Yuhzny (Juzsníj)

 

Szeptember 16. szombat

17:00 vesztesek a 3. helyért
19:30 győztesek a Mogyorósy Szilárd Kupáért
Eredményhirdetés, tombolasorsolás

közösség

további frisss

lap tetejére