Halmosi Péter: az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan játszhatunk

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 11., szombat •
Szombat este Fradi – Hali zöld-fehér rangadót rendeznek a fővárosban.
Halmosi Péter: az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan játszhatunk

A szombathelyi zöld-fehérek népszerű csapatkapitányával, Halmosi Péterrel a Frisss FM 97.7 stúdiójában rögzítettük a beszélgetést. 

Cucu! A múlt heti, Gyirmót elleni győztes meccsen újra gólszerzőként kerültél be a jegyzőkönyvekbe…
A karrierem során, akármelyik csapatban is játszottam, eddig mindig sikerült gólt szereznem, így nagyon örültem, hogy a Gyirmót ellen betaláltam, hiszen ebben a szezonban ez még nem jött össze. Azt gondolom, hogy mindenki örült, hogy sikerült az Újpest elleni vereség után javítanunk. Minden mögöttünk lévő csapat ellen kötelező a győzelem, most ez az elvárás teljesült. Nagyon fontos 3 pontot szereztünk. 

A mezőny nagyon szoros, egy-két győzelem és odaérhet a csapat az 5-6. helyre is, ugyanakkor egy-két vereség után már a kieső zóna fenyegethet... 
A 12 csapatos bajnokságból egy-két csapat – mind a játékos-állományát, mind a hátterét, infrastruktúráját nézve, - nagyon kiemelkedik, de a többiek kiegyensúlyozott mezőnyt alkotnak. Egyébként ezért különlegesen fontosak a vendégsikerek. 

Hogy érzed, most milyen formában vagytok?
A téli felkészülésünk sikerült, erőállapotunk jó, viszont a korábbi szezonokhoz képest szerintem gyengült a keret erőssége. A távozók között volt Gaál Bálint és Hegedüs János, sajnos Németh Márió pedig komoly sérülés miatt hiányzik. Ezt a három játékost szerintem nem sikerült az új igazolásokkal pótolni, ám nem tartok attól, hogy a kiesés veszélye fenyegetne bennünket. Ebben a fél szezonban arra kell koncentrálnunk, hogy a mögöttünk lévő csapatoktól ne kapjunk ki. Reális esélyt nem érzek arra, hogy az 1-5. helyek valamelyikét megszereznénk, bár a hátralévő 11 fordulóban még sok minden megtörténhet. 

A hétvégi Fradi meccsen lehetséges a bravúr?
Azt gondolom, hogy egy meccsen bármi megtörténhet, még akkor is, ha az ellenfél a Fradi. Szinte félig kicserélődtek, és még nem álltak össze, szóval szerintem van esélyünk. Fogható a Fradi, hiszen náluk, igaz nálunk sem beszélhetünk még az összeszokottságról. Ahhoz, hogy összeérjen a csapat, ahhoz legalább egy fél szezon kell. 

Neked mindig jól megy a Fradi ellen. Így lesz ez most is?
Remélem, egyébként minden győztes meccs után vezényelek valami rigmust az öltözőben, bízom benne, hogy szombat este is lesz rá okom. A motivációval nincs gond, a Fradi pályán mindenki átérzi a mérkőzés súlyát, saját felelősségét és valamennyi játékos bizonyítani akar. Lazán, egyszerűen kell játszanunk, amit tudunk, maximálisan hoznunk kell, aztán majd kiderül, hogy ez aznap éppen mire lesz elegendő. Ez a fél szezon nem lesz nekünk egyszerű, a szombati Fradi-meccs után, a jövő csütörtökön pótoljuk az elmaradt meccsünket, és egy újabb nagy ellenfél, a Vasas vár majd ránk. Ott is a fővárosiak lesznek az esélyesebbek, ők játszanak otthon, mi viszont az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan játszhatunk.  

A szezon végén milyen helyezéssel lennél elégedett?
A jelenlegi helyünk reális és elégedett leszek, ha a végén a 6-8. hely valamelyikét megszerezzük. 

A Ferencváros – Haladás meccset szombaton 18 órakor rendezik Budapesten, az Üllői úton. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére