Gyed extra, béremelések, adókedvezmény 2015-ben

frisss.hu • 2014. december 23., kedd •
A következő évben tovább folytatódik a családok támogatása - erről beszélt Ágh Péter országgyűlési képviselő pénteken. A képviselő kiemelte, 2015 az elszámoltatás éve lesz, a törlesztő részletek 25-30 százalékkal csökkenhetnek.
Gyed extra, béremelések, adókedvezmény 2015-ben

Sajtótájékoztatón értékelte Ágh Péter országgyűlési képviselő a következő év költségvetését. Mint mondta, ahhoz hogy egy magyar ember biztonságban érezze magát, négy dologra van szükség: munkára, jövedelemre, lakásra és megtakarításra. A 2015-ös költségvetéssel ezt igyekszünk megteremteni – húzta alá a képviselő, majd hozzátette, a jövő évi büdzsében béremelések és nem bércsökkentéseket találunk, szemben a szocialisták korábbi költségvetéseivel.

 Az országgyűlés stabil költségvetést fogadott el, amely lehetővé teszi a béremeléseket, tovább erősödhetnek a családok, és az államadósság is csökkenhet- fogalmazott Ágh Péter. Szavai szerint a családi adórendszernek köszönhetően 240 milliárd forint marad a magyar családoknál, 2016-tól négy év alatt fokozatosan a kétszeresére emelkedik a két gyermeket nevelő szülők kedvezménye. A képviselő kitért arra  is, hogy a kormány a házasságkötést is adókedvezménnyel ösztönzi. A házasságkötést követő két éven át havi ötezer, azaz évi hatvanezer forint adócsökkentést kapnak az első házasok.

Megmarad a gyed-extra, és a jövő év júliusától új, családi otthonteremtési programok indulnak. Újdonság, hogy már egygyermekesek is igényelhetik, ráadásul használt lakásvásárlására, és a meglévő lakás bővítésére is – mondta el Ágh Péter.  Folytatódik a rezsicsökkentés, 20-25 százalékkal mérséklődnek a háztartások rezsiterhei. A banki elszámoltatásnak köszönhetően a törlesztőrészletek akár 25-30 százalékkal csökkennek –hangsúlyozta a képviselő. Kijelentette, elindul a fegyveres és rendvédelmi szervek tagjainak életpálya-modellje, 2015-ben 44 milliárd forintot szánnak a dolgozók béremelésére. Folytatódik a pedagógusbérek további növelése is. Ezek az intézkedések azt szolgálják, hogy Magyarországon mindenkinek egy kicsit jobb legyen – zárta gondolatai Ágh Péter.

közösség

további frisss

lap tetejére