Grossetto: Rába Dániel döntőbe jutott!

SzR-atletika.hu - Fotó: frisss.hu • 2017. július 21., péntek •
Az atléták U20-as Európa-bajnokságának kalapácsvető számában Rába Dánielnek igen, Varga Donátnak viszont nem sikerült a fináléba dobnia magát.
Grossetto: Rába Dániel döntőbe jutott!

ITT már megírtuk, hogy az legjobb európai U20-as atléták az olaszországi Grossettóban versengenek az érmekért és, hogy a Szombathelyi Dobó SE fiatal kiválóságai közül Rába Dániel és Varga Donát is dobókörbe lép már az 1. napon. 

Nos, elég felemásra sikerült a csütörtöki szereplés, hiszen a junior VB 4. helyezett 19 esztendős Rába Dániel már az 1. dobásával bebiztosította helyét a mai döntőben, a szer 71.92 méternél landolt, a 2. sorozatban pedig 70.69 lett a távolság, ám a mindösze 17 éves Varga Donát mindhárom kísérlete érvénytelen lett, így kiesett. Ez utóbbi azért is fájó, mert Donát 71.09 méteres idei legjobbjának teljesítése a 8. helyet jelentette volna számára a döntőben. 

Ma a Dobó SE harmadik fiatalja, a 16 éves Németh Zsanett is megkezdi szereplését. Zsanett a női kalapácsvetés selejtezőjében 10 óra 25 perckor áll majd a dobókörbe, Rába Dániel döntője pedig 17 óra 25 perckor kezdődik. 

közösség

további frisss

lap tetejére