Félmillió forint gyűlt össze a jótékonysági esten

frisss.hu • 2015. május 18., hétfő •
A hétgyermekes Sütő családnak segített a Soroptimist International Club Szombathely Colonia Savaria, a Zonta Club Szombathely, a Rotary Club Szombathely és a Savaria Lions Club.
Félmillió forint gyűlt össze a jótékonysági esten

A hét gyermekes Sütő család megsegítésére jött létre az a rendezvény tegnap, amit négy helyi alapítvány szervezett. A családfő, Sütő Zoltán tavaly balesetet szenvedett, aminek következtében nyaktól lefelé lebénult. A Weöres Sándor Színházban rendezett eseményen részt vett az édesanya, Zsuzsa, aki a Frisss.hu-nak elárulta, meglepte a nagy erejű segítő szándék.

A négyből három a 90-es évek elején kezdte meg a működését, egy pedig a kétezres években csatlakozott a segítők csoportjához, de bármikor is alakul egy-egy ilyen szervezet, alapításuktól kezdve a segítés vezérli őket. Most ezért is fogott össze a Soroptimist International Club Szombathely Colonia Savaria, a Zonta Club Szombathely, a Rotary Club Szombathely és a Savaria Lions Club.

A jótékonyság szellemében a közvélemény előtt bizonyították, hogy a klubok hasznos társadalmi szolgálatot végeznek, képesek a civil mozgalom erejével hatni környezetükre, példát mutatnak önzetlenségükből. A rászorulók iránti érzékenységüket mutatja, hogy érdek nélkül, szívből tudnak segíteni másokon, mert érték nekik a másik iránti tisztelet és megbecsülés. Bemutatkozásukkal a fiatalabb korosztályból szeretnének utánpótlást nyerni szolgálatukhoz.

Zenés, táncos, énekes produkciók váltottá egymást a jó hangulatú rendezvényen.

A Zonta Club elsősorban a nők és a különböző szociális problémákkal küzdőket pártfogolja, a Savaria Lions Club a vakok és gyengén látók szervezetének segítenek, a Rotary Club tevékenysége nagyon szerteágazó – a tehetséggondozástól a gyermekek megsegítését célzó programjaikig mindennel foglalkoznak, a Soroptimist International Clubot az egyedülálló nőkkel való foglalatoskodás jellemzi.

Jobb adni, mint kapni! – vallják a klubok tagjai. Szívet melengető érzés tölti el őket, ha mindezért a hálás arcok mosolyát és a feléjük áradó szeretetet kapják cserébe – írja Zsámboki Árpád, a Savaria Lions Club elnöke.

Az első alkalommal létrejövő kezdeményezésen félmillió forintot gyűjtöttek össze a családnak. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére