Ezek a legveszélyesebb útszakaszok Vas megyében

PCS, VMRFK • 2016. október 07., péntek •
Az elmúlt időszak baleseti statisztikai adataiból nem csak a helyszínek, hanem a kockázati tényezők is megállapításra kerültek.
Ezek a legveszélyesebb útszakaszok Vas megyében

A nyári szabadságolások végeztével, valamint a iskola megkezdését is figyelembe véve elmondható, hogy megyénk úthálózata fokozattan igénybe van véve nap, mint nap. Szerencsére Vas megyében a közúti balesetek száma nem nevezhető magasnak.

A megnövekedett forgalom és az időjárás viszontagságai miatt megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk mely útszakaszok a leginkább balesetveszélyesek. Természetesen kiderült az is a hatóság tájékoztatásából, hogy kockázati tényezők között előkelő helyen áll a sebesség helytelen megválasztása, a passzív biztonsági eszközök - biztonsági öv - alkalmazásának hiánya valamint az alkohol hatása alatt történő járművezetés.

Az elmúlt időszak baleseti statisztikai adatait értékelve Vas megyében:

  • a 84-es számú főútvonalnak a Sárvár és Rábapaty, valamint a gércei és a dukai leágazó közötti szakaszán;
  • a 86-os számú főútvonalnak a Szombathely és Körmend közötti szakaszán történt a legtöbb közlekedési baleset.

Egy halálos kimenetelű baleset, amely a 84-es számú főúton, Duka térségében történt néhány nappal ezelőtt (fotó: police.hu)

Az őszi hónapok velejárója a nedves és csúszós útburkolatok, amelyek szürkületben, illetve sötétedés után tovább rontja a biztonságos közlekedést, ezért fokozottabb figyelmet igényel a gépjármű vezetők részéről. Fontos kiemelni azt a tényt, hogy ilyenkor nem elég látni, látszani is kell! Ez a megállapítás pedig épp úgy igaz a járművel közlekedőkre, mint a gyalogosokra.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére