EUSA Combat Games szombathelyi résztvevővel

frisss • 2019. augusztus 07., szerda •
Az egyetemek sportolói közötti versenyeknek jó néhány sportágban nagy hagyományai vannak, elég, ha a legendás Oxford – Cambrigde evezős versenyre gondolunk. Az egyetemi sport oda fejlődött, hogy megalakultak az európai országokban is, a felsőfokú hallgatók sportját szervező sportszövetségek, Magyarországon a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.
EUSA Combat Games szombathelyi résztvevővel

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség s azon belül az Európai Egyetemi Sportszövetség egyre több sportágban rendezi meg az Egyetemi Európa-bajnokságot, s ebből a küzdősportok sem maradhatnak ki. Július 31. és augusztus 3. között Horvátország fővárosában, Zágrábban rendezték meg a Harcművész Egyetemi Európa-bajnokságot (EUSA Combat Games) cselgáncs, karate, kick-box és taekwondo harcművész ágakban.

Vas megyét Kulcsár Márió az ELTE PPK Szombathely, III. éves testnevelés-gyógytestnevelés szakos hallgatója képviselte a Kick-Box Pointfighting -74kg kategóriában. Márió felkészülését Mayer Gábor, Király István és Jároszkievicz Krisztián mesterek segítették.

A versenyen 1300 résztvevő indult. 404 Egyetemről, 36 országból, 4 sportágban.

Kulcsár Márió a nyolc között sajnos kikapott az ír versenyzőtől, így nem sikerült dobogóra állnia, így nyilatkozott:

„ Tudni kell, hogy pointfighting szabályrendszerben (-74 kg) indultam, mivel korábbi egyesületemnél, a Halker Király Teamnél erre készültünk. Ebben voltak eredményeim, ebben érzem magam biztosabbnak egyelőre. Jelenleg az Agrobio Classic Kick-box Club versenyzője vagyok, mivel egyetemi tanulmányaimat Szombathelyen folytatom. Sajnos nem tudtunk minden edzésen csak a pointfighting szabályrendszerre fókuszálni 100%-ban, hisz a többi versenyzők light-contact és kick-light szabályrendszerben indulnak versenyeken. A verseny előtti héten kezdődött a Király Team edzőtábora, ahol egy hetet töltöttem el. A zágrábi versenyen első körben összesorsoltak Jordan White ír versenyzővel. Ő kategóriám egyik legjobb versenyzője nemzetközi porondon. A mérkőzés elején még vezettem is, de aztán ahogy fogyott a kondim, úgy egyre inkább felé billent a mérleg nyelve. Ezek után játszi könnyedséggel nyerte meg a kategóriát. Jobban örültem volna neki, ha a döntőben kerülök vele össze.”

közösség

további frisss

lap tetejére