Erős, egészséges - ez történt a megnyitón

szróbert • 2014. június 26., csütörtök •
Az egészségnapok nem jöhettek volna létre az önkormányzat támogatása nélkül. Ez nem egyedi teljesítmény, hiszen, ha nem lenne együttgondolkodás, ha nem volna áldozatkész csapat, akkor ma, immár tizenkilencedszer sem lehetnénk itt – mondta a XIX. Szombathelyi Egészségnapok megnyitó ünnepségén Gyarmati Norbert főszervező. Az eseményt méltató dr. Puskás Tivadar polgármester pedig azt kívánta, hogy mindenki legyen erős és egészséges, majd hozzátette, hogy ez a rendezvény ma már olyan hagyományt teremtetett, melyre méltán lehet büszke minden szombathelyi.
Erős, egészséges - ez történt a megnyitón

A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy az áprilisban elkezdődött, de őszig tartó programsorozat a mostani egészségnapokra koncentrálódik. A hagyományosan a Kámoni Arborétumban kezdődő programok a Savaria Moziban is folytatódnak. 
Mindenkinek az egészsége a legfontosabb és a gyerekei. Igazából akkor érezzük ezt, amikor betegek leszünk. A mostani sorozat lényege, hogy egészségtudatosan éljünk, hiszen az egészség nem a kórházban keletkezik, hiszen ott már csak gyógyítani lehet. A prevenciós szemléletet kell elfogadni, hiszen az mind a beteg, mind a társadalom számára sokkal olcsóbb. Minél kevesebb olyan szituációba kell kerülnünk, amikor a betegség megtámadhat bennünket, ezért kell hirdetni a prevenciós szemléletet – mondta el megnyitó beszédében a polgármester.  
Puskás Tivadar hozzátette: Olyan emberek között lehetek, lehetünk, akik a hátukon viszik ezt a rendezvényt. Köszönöm mindenkinek, hogy ezt a prevenciós szemléletet elsajátíttatják, illetve, hogy a város lakói ily módon is törődhetnek az egészségükkel. 

Ezt követően a főszervező, Gyarmati Norbert azt hangsúlyozta, hogy az egészségnapok nem jöhettek volna létre az önkormányzat támogatása nélkül. 
Ez nem egyedi teljesítmény, hiszen, ha nem lenne együttgondolkodás, áldozatkész csapat, akkor ma, immár tizenkilencedszer sem lehetnénk itt. Persze lelkesedés és megújulás is mindig szükséges – emelte ki. 

A látogató központjában lebonyolított rendezvényen a polgármester mellett dr. Takátsné dr. Tenki Mária és dr. Prugberger Emil önkormányzati képviselők is részt vettek. 

közösség

további frisss

lap tetejére