DK-ügy: Szuhai Viktornak van egy eltitkolt szlovák cége?

frisss.hu • 2017. június 02., péntek •
Egy Komarnoban bejegyzett, többek között ügynöki tevékenységet végző cégben érdekelt a szombathelyi Demokratikus Koalíció újraválasztott elnöke, ám erről úgy tűnik, elfelejtette tájékoztatni a nyilvánosságot.
DK-ügy: Szuhai Viktornak van egy eltitkolt szlovák cége?

A Demokratikus Koalíció szombathelyi elnöke dokumentumok tanúsága szerint a LaSantee Network nevű komarnoi cég tulajdonosa és ügyvezetője, ám ezen tény valamilyen oknál fogva kimaradt vagyonnyilatkozatából. Szuhai Viktor emellett a Fejér megyei Bodajkra bejegyzett Student Pro Iskolaszövetkezetnél is alkalmazott. Érdekesség, hogy az ugyanide bejegyzett Copernicus iskolaszövetkezet vezetői ellen vádat emelt az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt jelentő ÁFA-csalás bűntettének gyanúja miatt. 

Szuhai 2017-es vagyonnyilatkozatában nem szerepel cég

A LaSantee Network Komarnoban van bejegyezve, az adatok szerint többek között ügynöki tevékenységgel, értékesítéssel és tanácsadással is foglalkoznak. Szuhai 2012. december 21. óta tulajdonosa és ügyvezetője a cégnek, ám a vagyonnyilatkozatában ezen gazdasági tevékenységét nem tünteti fel. Mi több, a nyilatkozat azon részét, ahol a gazdasági társaságban történő érdekeltségről kell számot adni, nemes egyszerűséggel áthúzta. Szuhai Viktor kapcsán végül egy idézet a bevándorlási kérdés közgyűlési vitájáról: „Az egész világon vannak olyan városok, ahol idegen, más nemzetek tagjai élnek. De ez nem új keletű probléma, sőt, nem is probléma, hiszen egy város annál színesebb, minél több nemzet lakja.”

Az interneten is megtalálható cégkivonat szerint igenis van érdekeltsége a szlovák cégben

 

közösség

további frisss

lap tetejére