Dér András visszavonta a WSSz igazgatói posztra benyújtott pályázatát

MTI fotó: http://users.ininet.hu • 2017. február 20., hétfő •
Mióta kiszivárgott a pályázata, a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai ás művészi célokat teljesíteni tudja - indokolta.
Dér András visszavonta a WSSz igazgatói posztra benyújtott pályázatát

Dér András, filmrendező visszavonta a szombathelyi Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörére benyújtott pályázatát - tájékoztatta az MTI-t hétfőn az intézményt fenntartó szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője.

Sütő Dániel közleménye szerint a pályázó azzal indokolta visszalépését, hogy "mióta kiszivárgott a pályázata, a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai ás művészi célokat teljesíteni tudja". Hozzáfűzte: a szombathelyi közgyűlés 2016. december 15-én írt ki pályázatot a Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörének betöltésére. A február 8-i határidőig Dér András és Jordán Tamás, a teátrum jelenlegi igazgatója nyújtott be pályázatot.

A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta a pályázatát, Dér Andrásét pedig az egyik szombathelyi portál "szerezte meg", és február 15-én közzé is tette. Ma reggel pedig robbant a hír, miszerint a  Weöres Sándor Színház teljes társulata Jordán Tamást támogatja.

Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész ügyvezetői megbízatása szeptember végén jár le, Szombathely közgyűlése pedig várhatóan a következő, március 2-i ülésén dönt arról, hogy továbbra is ő irányíthatja-e a színházat, megkezdve harmadik igazgatói ciklusát.

közösség

további frisss

lap tetejére