Reptéri majális a centenárium jegyében (videóval!)

szróbert-hcsaba-ttamás • 2015. május 01., péntek •
A kedvező időjárási körülmények is hozzájárultak ahhoz, hogy meglepően nagy érdeklődés mutatkozott a reptéri majális rendezvényei iránt, hosszú sorok várakoztak, hogy kipróbálhassák a repülés több válfaját, de legtöbben a Boeing 737-400SF átrepülését várták - így foglalta össze honlapunknak a reptéri majális történéseit Erdős Zoltán, a Szombathelyi Repülőklub titkára, aki azt is hozzátette, hogy a centenáriumi rendezvénysorozat június 5-én folytatódik.
Reptéri majális a centenárium jegyében (videóval!)

Az idén 100 esztendős Szombathelyi Repülőtér kitett magáért. A helyi repülőklub szervezésében bemutató- és sétarepüléseket szerveztek, de volt műrepülés és helikopteres városnézés is. Aztán 12 óra után minden szempár az égre szegeződött, hiszen egy szokatlanul alacsonyan szálló Boeinget vártak a kilátogatók. 
Érdemes volt kimenni a reptérre egy integetésre, hiszen nem sokkal fél 1 után 60 méteres magasságon  húzott el az utasszállító. Szokatlan látványosság volt ez a Boeing 737-400SF-től, hiszen a szombathelyi repülőtér felett kiengedett futóművel láthattuk. A gép a szombathelyi adottságok miatt nem tudott leszállni, de a repülőgépek szerelmeseinek így is emlékezetes másodperceket szerzett főleg úgy, hogy egy szombathelyi kör leírása után, pár perc múlva, már ,,szárnyaival integetve" újra elrepült a repülés szerelmesei felett.  

A helyszínen készült videónk IDE kattintva tekinthető meg!
A Farn Air szállítmányozási cég HA-FAU lajstromjelű gépét Kocsner Oszkár oktató kapitány vezette, aki annak idején Szombathelyen kezdte repülős pályafutását, aztán 60 különböző repülőgéptípuson repült már, mintegy 12 ezer órát. Mellette Soproni András oktató kapitány ült.
Az átalakított Boeing 737-400SF maximális felszálló tömege 68 tonna, több mint 20 tonna áru szállítására alkalmas. Maximális hatótávolsága 5000 km, jellemzően európai, közel-keleti és afrikai szállításokhoz használja a Farnair, ami közel húsz éve tölt be vezető szerepet a légi áruszállításban Magyarországon.
A Szombathelyi Repülőklub titkára, Erdős Zoltán azt is elmondta honlapunknak, hogy a centenáriumi rendezvénysorozat június 5-én emléktábla avatással folytatódik. 

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére