Bagyinka Fanni egy fiatal és sikerre éhes csapat tagja

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Hornyák Emőke, Tóth Arnold • 2017. szeptember 10., vasárnap •
A békéscsabai születésű és 190 centiméter magasságú lány augusztus óta Szombathelyen készül a Haladás keretével és bizakodó a jövőt illetően.
Bagyinka Fanni egy fiatal és sikerre éhes csapat tagja

Egy élvonalban megedződött feladóval bővült a Haladás VSE női röplabda csapatának kerete. Bagyinka Fanni nem csak tudása, hanem magassága miatt is kiemelkedett a Kaposvár elleni felkészülési mérkőzéseken. A tehetséges játékos merész döntés után érkezett Szombathelyre, de nem bánta meg a döntését és bízik a csapat mentális erejében.

Rendkívül jól játszottál a Kaposvár elleni felkészülési mérkőzéseken. Egykori csapatod ellen milyen volt pályára lépni?

Elég furcsa, de igyekeztem nagy jelentőséget nem tulajdonítani neki. Most elsődleges célom, hogy a Haladást segítsem, nagyon remélem, sikerülni fog.

Erre minden esély megvan, hiszen nagyon jó csapat állt össze. Milyen érzés itt játszani?

Nagyon örültem a szombathelyiek megkeresésének. Egy az élvonalba frissen feljutó gárda legyen motivált, céltudatos és harcias. Ezekkel a stílusjegyekkel mind rendelkeznek a csapattársaim és a rendkívül felkészült szakemberek dolgoznak a háttérben, illetve a kispadon is.

Ugorjunk kicsit vissza az időben. Mikor tetszett meg a röplabdasport?

Békéscsabán az általános iskolában ismerkedtem meg a sportággal. Megtetszett, kipróbáltam és eldöntöttem, hogy ezt szeretném csinálni. Nem telt bele sok idő és már az iskolai csapatban találtam magam. A többi pedig csak így alakult.

Annyira jól alakult, hogy hamarosan Kaposváron találtad magad.

Igen, megkerestek a csapattól, szerették volna, ha náluk folytatom a pályafutásom. A fejlődésem érdekében úgy döntöttem, hogy mennem kell. Leérettségiztem, így nem volt mi a szülővárosomban tartson. Sokat tanultam Kaposváron is, mégis el kellett jönnöm, pedig szerettem ott lenni. Így alakult, kicsit szomorú vagyok emiatt, de előre nézek és már a Haladás sikeréért dolgozom.

Szüleid, barátaid mit szóltak, hogy az ország másik végébe költöztél?

Természetesen nagyon örülnek a sikereimnek, támogatnak, szeretnek. A nagyobb törést a kaposvári szerződtetés okozta. Akkor meg kellett szokniuk, hogy a kislányuk kirepült a családi fészekből. Most csak annyi változott, hogy kétszer akkora távolságra utazom, mint tettem ezt egy évvel ezelőtt.

Milyen benyomásaid vannak az új csapatod illetően?

Nagyon jó, minden szempontból. Sikerre éhesek a csapattársaim, jó hangulatú edzéseken dolgozunk, ráadásul kedvesek és közvetlenek is a lányok. Más a mentalitás egyébként, hiszen rengeteg fiatal játékos alkotja a keretet, viszont elszántak is, ez pedig pozitív lehet a jövőre nézve.

A várost mennyire volt időd feltérképezni?

Sokat sajnos még nem volt szerencsém látni belőle, hiszen az alapozás közepén járunk. Viszont amit láttam, az nagyon tetszett. Leginkább a Fő tér tisztasága és kulturált kinézete fogott meg leginkább. Igaz, hogy egy évre szól a szerződésem, de tele vagyok megvalósítandó tervekkel és reményeim szerint megismerhetem még jobban Szombathely városát.

Mivel töltődsz fel az edzések között?

Nagyon szeretek pihenni, csak erre ritkán jut elég időm. Emellett az aktív kikapcsolódás híve vagyok. Szeretek sportolni, kirándulni és természetesen zenét hallgatni.

közösség

további frisss

lap tetejére