A menekült nőket is éri szexuális zaklatás

frisss.hu Forrás: MTI • 2016. január 20., szerda •
Egy felmérés szerint a nők jelentős részét éri szexuális inzultus útjuk során az Európai Unió határain belül is, akár hivatalos tiszt részéről.
A menekült nőket is éri szexuális zaklatás

Az Amnesty International jogvédő szervezet munkatársai interjút készítettek negyven, jelenleg Németországban és Norvégiában élő nővel és fiatal lánnyal, akik Törökországból Görögországon, majd a Balkánon keresztül érkeztek az európai kontinens nyugati felére. Az egyedül vagy gyerekekkel utazó nők és lányok arról számoltak be, hogy különösen Magyarországon, Horvátországban és Görögországban érezték fenyegetve magukat, amikor férfi menekültek tucatjaival kellett egy helyen aludniuk.

Segélyszervezeteknél dolgozók azt mondták, hogy az Európába áramló menekültek többsége férfi, és ez különösen kiszolgáltatott helyzetbe hozza a migráns nőket, akiknek sok menekülttáborban ugyanazt a zuhanyzót és mosdót kell használniuk, mint a férfiaknak. Néhány nő arról számolt be, hogy inkább nem evett és nem ivott, hogy ne kelljen vécére mennie. Egy huszonkét éves iraki nő azt mesélte a jogvédő csoportnak, hogy Németországban egy egyenruhás őr ruhákat ígért neki, ha cserébe egyedül tölt vele némi időt. 

A hideg idő ellenére nem csökken az Európába érkező menekültek száma: múlt szerdán 1238-an érkeztek a görögországi Leszbosz szigetére Törökországból. 

közösség

további frisss

lap tetejére