A legjobbat keresi? Van egy tanácsunk: Black Cab Pub

H.Maja • 2015. április 07., kedd •
Szombathely nem régen nyílott, új éttermében mindent a nemzetközi szinthez mértek, az eredmények igazolják az elképzelést.
A legjobbat keresi? Van egy tanácsunk: Black Cab Pub

Az utóbbi években több hazai étterem is nemzetközi figyelmet és elismerést váltott ki, ami jelzi, a gasztronómia területén biztosan mondhatjuk, hogy jobban teljesítünk. A rendszerváltás óta rengeteg vendéglátó-ipari vállalkozás indult nagy reményekkel útjára, és sajnos rengeteg esetben kiderült, ez nem az a műfaj, ahol profizmus nélkül, csak a gyors meggazdagodás cél lehet. A siker nem adja magát könnyen, feltételei összetettek. Elhivatottság, elszántság korántsem elég, kulcs a tapasztalat, az állandó minőség mindenre vonatkozóan, az ár is, persze, meg a kiszolgálás és még sorolhatnánk vég nélkül. Aki komolyan gondolja a műfajt, annak bizony az összetettségben meg kell éreznie a lényeget is, a vendég egyszerűen jót, a lehető legjobbat akarja enni, jól akarja magát érezni, ésszerű árakon. Az idevezető utat meg találja ki a tulajdonos, vagy üzletvezető.

                       

Itt a nyugati határszélen is több „menő” étterem nyílt az elmúlt két és fél évtized során, mégis sokuknak nem sikerült megvetniük a lábukat a piacon. Sőt, több régóta működő, legendás konyha is már csak az emlékezetünkben él tovább. Ezért is különösen örömteli, ha olyan új étterem nyílik, ahol a belépést követően minden pillanatban érezhetjük, itt a legkomolyabban gondolják a vendéglátást. A Szombathely nyugati részében található Black Cab Pub minden porcikájában a profizmust sugallja. Azt a típusú fine dining éttermet, amit eddig a közelben sehol sem tapasztalhattunk meg. És bár a Pub rész 2007 óta sikeres, nemrégiben kialakítottak egy étterem részt is. A konyha és az étlap közös, de ezen a téren is meghatározó jelentőségű újdonsággal szolgálnak nem rég óta. A korábban Kőszeg egyik fő vonzerejének számító Taverna étterem séfje látott fantáziát és tette át székhelyét a Black Cab Pub-ba társaival együtt.

                       

Számos olyan szabályt vezettek be, ami habár nem feltétlen látszik, a végeredmény szempontjából a maximumot garantálja. Ilyen, kulcsfontosságú „összetevő”, hogy az alapanyagok mindig frissek, akkor is, ha beszerzésük korántsem a legegyszerűbb. Nincs például olajsütő a konyhában, de mikrót sem használnak, minden frissen készül. Az egyik legnépszerűbb műfaj, a déli menü is más, több, mint a megszokott. A business menü annyira népszerű, hogy előrendelésekből mindig elfogy a napi adag. A hétköznapokon este 10, péntek – szombaton éjfélig nyitva tartó étteremben nagyon magas a visszatérő vendégek aránya. Ez mindenképpen a legfontosabb visszaigazolása az egymást fél szavakból is megértő szakácsok, és az üzletvezetés számára. Nem is beszélve arról a fix vendégkörről, akik a chefeket követve átjöttek a korábbi étteremből  Szombathelyre, és akik között szép számmal akadnak Ausztriából, akár Graz-ból is érkezők.

A helyszín nagyságának és variálhatóságának köszönhetően céges rendezvényeket is lehet tartani a Black Cab Pubban. Az egyébként enyhén brit hangulatú, rendkívül igényesen kialakított belső tér egy eredeti, londoni, fekete taxival jelzi az arra járóknak már az utcán, hol is található Szombathely, és a régió legjobb fine dining étterme.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére