A Frisss Média bemutatja: Mosolymaraton 2015! ÉLŐBEN!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke, Tóth Arnold, a Frisss Média minden munkatársa • 2015. december 19., szombat •
Idén is a Markusovszky Kórház beteg gyerekeinek, azon belül is az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány javára gyűjtünk. "Te is segíts, mert adni jó!"
A Frisss Média bemutatja: Mosolymaraton 2015! ÉLŐBEN!

Megvan a 2015-ös Mosolymaraton végösszege: 600 ezer 945 forint! Köszönjük az adományozóknak!

Az átadóból bővebben ITT lehet olvasni.

Itt pedig a videó a kórházi látogatásról:

11.50 Gábor, Beni és Krisztián összegezte a 2015-ös Mosolymaratont: sok vendég volt tegnap reggel hat órától, és adományozóból is akadt bőven. A műsorvezetők kiemelték, hogy a Frisss Média minden munkatársa szépen kivette a részét a munkából a nemes célért. Befutott egy hölgy is, ő nagyobb összeggel támogatta az akciót:

11.40 Megérkezett Dr. Masáth Péter, a Markusovszky kórház gyermek hematológiai részlegének vezetője, egyben az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány alapítója. Megtudtuk, hogy a tavalyi összeget két eszközre fordították, ezekre nagy szükséges volt. A pénzadományból idén a steril szobákat szeretnék megerősíteni az immunhiányos gyerekek miatt. Több kicsi tölti a karácsonyt a kórházban, negyven-ötven gyermeket azonban hazaengednek az ünnepre. 

11.15 A telefonos meglepetésvendég Welker Gábor, a Frisss FM hangja, szinkronszínész! A hangját a mindennapokban többen felismerik. Gábor mesélt az eddigi munkáiról, a legemlékezetesebb az volt, amikor Jáksó Lacival dolgozott együtt. Ő Superman hangja, a 300 című filmben pedig Xerxészt szinkronizálja.

Welker Gábor

11.05 A műsorvezetők újra a stúdióban, a 29. órát kezdték meg. Lesz meglepetésvendég is pár percen belül! Közben Iza is hazavihetett egy macit, játékokat hozott a Markusovszky kórház gyermekosztályának.

10.45 - Megérkezett Fanni és anyukája, akik társasjátékokat hoztak be a szerkesztőségbe, hogy a beteg gyerekek ezekkel játszhassanak a kórházban. Fanni is kapott egy mosolymacit, ami bekerül a fa alá. 11 órától pedig megkezdődik a Mosolymaraton utolsó órája!

10.30 - Másfél óra van hátra a Mosolymaraton akciójából, jöhetnek az adományok, van még maci!!! 

9.45 - Gábor a stúdióban, Beni és Krisztián pedig a Balogh Óra-Ékszer Fő téri boltjában várják azokat, akik szeretnének adományozni. A "műsorvezető simogató" még mindig üzemel a Frisss Média szerkesztőségében. Beni elmondta, hogy szépen gyűlnek az adományok. Plüssállatokat is kaptak, ami a beteg gyerekeké lesz. 11 óráig tartózkodnak kint a fiúk, hajrá! Beni továbbra is várja az áhított kocsonyát. Aki visz neki, az egy mosolymacival gazdagodik!

9.25 - A Vépen felnőtt birkózó azt is elmondta, hogy szülei is sportemeberek voltak, atletizáltak és asztaliteniszeztek. így számára is egyértelmű volt, hogy a sport, illetve a birkózószőnyeg lesz az élete. 

9.05 - A stúdióban köszönthetjük Hatos Gábor olimpiai- világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózót. A Haladás VSE versenyzőjétől a többi között megtudtuk, hogy januárban, a tatai olimpiai edzőtáborban készül majd fel a márciusi, áprilisi olimpiai kvalifikációs versenyekre.   

8:20 Még mindig várjuk az adományokat! 9 órától a Balogh Óra-Ékszer Fő téri boltjában is lehet adakozni a Markusovszky Kórház beteg gyerekeinek. Na, meg persze a Frisss szerkesztőségében is! Segíts te is!

8:00 Hatalmas respect a Frisss Fm-es kollégáknak! Már 26 órája adásban vannak...

07.00 - Már csak 5 óra van hátra 30 órás élő műsorból. Újra egyre jobb a hangulat, a srácok már ébresztik a hallgatókat. 

06.00 - Újra Beni, Gábor, Krisztián és Klári a mikrofonok mögött, immár 24 órája tart a Mosolymaraton. 

01.00 - Lamperth Jani vette át a műsorvezetést, a csapat továbbra is együtt, a stúdióban várjuk az adományozókat.   

0:00 Gábor, Beni és Krisztián továbbra is a Frisss FM stúdiójából vezetik a Mosolymaratont, a mackók pedig várják azokat, akik hazaviszik őket! A fiúk fáradtak, de kitartanak, a célért mindent! Műsorvezetőink rápörögtek az ünnepre. Volt szó karácsonyi filmekről, szokásokról, ételekről, menükről, ajándékokról, kívánságokról. A rádió híreinek szerkesztőjét, Nemes Juditot is bevonták a beszélgetésbe. Beni felajánlotta, ha kap valakitől kocsonyát (megkívánta), az illető egy mosolymaci boldog tulajdonosa lehet! Hölgyek, urak, irány a stúdió, persze kocsonyával!

22:30 Gábor még mindig élőben a stúdióból!

22:00 Véget ért a Mosolykoncert, de nem alszunk, szombat délig várjuk az adományokat a Frisss szerkesztőségében (Szombathely, Dolgozók útja 1/A)

20:30 És a Zaporozsecnek is természetesen!

19:40 Holdosi Attilának és barátainak is köszönjük!

19:00 Már Esto volt a színpadon!

18:30 Kezd a Tom Kondor Band a Mosolykoncerten. Bővebben itt írtunk róla, és fotók is készültek.

17.55 - Pár perc múlva, 18 órakor kezdődik a Fő téren a Mosolykoncert. A fellépők között lesz Esto, Holdosi Attila és barátai, valamint a Zaporozsec, és a Tom Kondor Band.

17.45 - Dombóvári István humorista-műsorvezető volt rádiónk, illetve adománygyűjtő akciónk következő vendége. 

Nagyon érdekes és újszerű, valamint szakmailag kiváló esztendő volt ez nekem. A december 24-26 közötti időszakot szabaddá tettem, előtte és utána is fellépek. A halat nem szeretem, a töltött káposztát pedig a gyomrom nem bírja, igazából önellátó vagyok - tette hozzá a humorista.
Dombi február 17-én lép fel Szombathelyen. Akkor Aranyosi Péterrel szerepel közösen, estjük címe a ,,Ketten, az úton" lesz. 

17.25 - Már nagyon jó a hangulat a Fő téren - jelenti Meggyesi Gábor műsorvezető a Mosolykoncert előkészületeiről. 

17.15 - Róka Csaba és családja már tavaly is jelentős összegű adománnyal támogatta a beteg gyermekek gyógyítására szánt kezdeményezésünket. Idén sem tették másként, Csaba feleségével és kislányával értkezett a FRISSS FM stúdiójába, ahol a kislány örömmel választott macit magának. 

16.30 - Zajlik a felkészülés az esti koncertre, a technikai személyzet már kivonult. A Fő téren 18 órakor kezdődik a buli. 

15.45 - Kiss Norbert, Európa legjobb kamionosa, a kétszeres FIA ETRC bajnok, az egyik legeredményesebb magyar gyorsasági autóversenyző volt a vendégünk

A 30 éves, szombathelyi születésű sportember rádiónknak telefonon nyilatkozva elmondta: nagyon jól alakult az idény, a baljós jelek elvonultak, és kiváló volt ez a szezon, amihez az is hozzájárult, hogy idén magyar közönség elpőtt is sikerült bizonyítani.
A sportembertől azt is megtudtuk, hogy az ünnepeket családlátogatással tölti, hiszen október közepe óta alig volt ideje a pihenésre. Kiss Norbert szeretne Szombathelyre is hazajönni.

15.15 - Folyamatosan érkeznek az adományok, a rádió stúdiójában és a Fő téren is több mosolypersely várja az adakozókat. 

14.40 Megérkezett Fekete Linda a Frisss FM stúdiójába, vidámságot és energiát hozott magával. Felfrissültünk! A színésznőnek jól sikerült ez az év. Azt tanácsolja, hogy szilveszterkor mindenki szerezzen be tizenkét szem szőlőt, a Himnusz után egye meg, és kívánjon tizenkettőt. Ez teljesülni fog, neki összejött. Sokan megfogadták a tanácsát, pozitív volt a visszajelzés.

Gábor megkérdezte tőle, hogy milyen hivatást választana, ha nem színész lenne: orvosként dolgozna. Lindának fontos, hogy karácsonykor az egész család együtt legyen, és tényleg a szeretetről szóljon az ünnep. Hozzáteszi, hogy mindegyik ajándékot külön csomagolja be, ezért sok idő eltelik a kibontással. 

13:50 Gábor és Beni várják az adományokat, és a mosolymacik is szeretnének gazdihoz kerülni. Aggodalomra semmi ok, szobatiszták! 

 
13:30 Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója is a Mosolymaratonra érkezett. Mesélt a sikeres félévről és az éppen most zajló A padlásról. Valamint hozzátette, már most elkezdődtek a próbál a következő félévre. 
 
13:10 Szolnoki Péterrel telefonos interjú készült. Az énekes elmondta, hogy tartalmas és gazdag évet zárt. Idén lett húsz éves a Bon-Bon zenekar. Az új stúdióalbum is hamarosan elkészül, ez lesz a tizenötödik. Ez februárban már a rajongók kezében lehet. Lesz egy szimfonikus koncert Budapesten, ahol  a zenekar például Miklósa Erikával, a Fool Moon-nal és Dér Henivel lép fel. Az új Star Wars filmnek a zenész is részese, ugyanis ő a magyar hangja az egyik idegen lénynek. Jövőre a Kung Fu Pandában szinkronizál majd. Emellett elkezdte írni a következő lemezt, és két színházi munkába is belefogott.

12:30 Nagy Jonathantól megtudtuk, hogy rengeteg fellépése van, az érdeklődők a következő napokban Körmenden, Vépen és Ausztriában találkozhatnak vele. A karácsony sem lesz unalmas, szintén szerepel. Érdekességként megemlítette, hogy az asztal táncoltatása mindig benne van a műsorban, ezt az emberek nagyon szeretik. Ahogy a gondolatolvasást és a melltartólopást is.

A látogatók az előadások után furcsa elméletekkel keresik fel a bűvészt, de nem árulja el a trükkök titkát. Szülinapokra, céges és szállodai rendezvényekre hívják leginkább. Szabadidejében szeret mozizni, de a főszerep a bűvészkedésé. Nagy illúzióból húsz van (például nők elvágása, átszúrása), kicsiből pedig rengeteg (például kötél- vagy kártyatrükk). Volt előadása idén az MMIK-ban, nagy sikere volt. Sokan azonban nem kaptak jegyet, ezért jövő novemberben lesz egy új rendezvény, ahol új trükköket mutat majd be a közönségnek. 

12:10 Újabb adományozó érkezett a szerkesztőségbe. Ő két macit vitt haza a gyerekeinek, mutatjuk:

11:40 Megérkezett Nagy Jonathan bűvész a stúdióba. Hamarosan tőle kérdez Meggyesi Gábor a mikrofon mögül. Krisztián, Dalma és Tündi is visszatért a Fő térről.

11:19 Beni a Markusovszky kórház gyermekosztályánál tartózkodik. Műsorvezetőnket a tűzoltók irányítják, felemelik egy emelőkocsi segítségével a harmadik emeletre, onnan adja át a mosolymacikat a kicsiknek. A nem mindennapi eseményről bővebb információt és rengeteg képet ITT talál. 

10:40 Cozombolis telefonos vendégként szerepelt a rádióban. A zenész pörgős évet tudhat maga mögött, és bár nyárra tervezte a következő dalt, csak a napokban vonult be a stúdióba. A mindennapok koncertekkel teltek. A friss szerzemény egy érzelmes, lassabb ballada lett. A Veled utazom című dal valóban egy utazás során született. Cozombolis éppen egy vonaton ült, amikor megszállta az ihlet, és pillanatok alatt megszületett a szöveg nagy része, valamint a dallam is. Az alkotás a hangzásvilága miatt passzol is ehhez a téli időszakhoz. Abban bízik, hogy sokaknak megtetszik majd az új szerzemény. 

10:25 Krisztián, Dalma és Tündi a Jeans Store-ban is várja az adakozókat.

9.55 - A stúdióban: Halmosi Péter. A Haladás csapatkapitánya örökre beírta nevét a zöld-fehér történelemkönyvbe azzal, hogy a múlt szombati, Puskás Akadémia elleni meccsen Ő szerezte az utolsó hazai gólt.

Büszke vagyok arra, hogy én rúgtam az utolsó gólt. Ez olyan nekem, amit nehéz szavakba önteni. Szeretnék majd az új stadionban is játszani és persze ott is gólt lőni - mondta el rádiónkban Halmosi Péter, aki a karácsonyi készülődés családi titkait is elmesélte. 

Megtudtuk azt is, hogy Cucu felesége nagyon jól főz, és, hogy a kedvenc keksztekercset is nagyon szívesen fogyasztja el együtt a család apraja-nagyja.  

9.25 - ,,Részt veszünk, mert érdekel a gyermekek sorsa, az adományt és a pénzt be is dobjuk sorba, és ha ezért még macit is kapunk, ettől lesz csak igazán boldog a napunk." - ezekkel a sorokkal készült Hazafi Anikó nyugdíjas, majd Ő is adakozott a stúdióban lévő mosolyperselybe. 

8.55 - 18 órakor Mosolykoncert lesz a Fő téren, ahol majd mindenki megkóstolhat egy-két pohár forralt bort és persze kürtős kalácsot is - tudtuk meg műsorvezetőinktől. 

8.25 - Továbbra is folyamatosan érkeznek az adományozók mind a FRISSS FM stúdiójába, mind a város több pontján elhelyezett mosolyperselyekhez.

7.59 - Immár a második óra is eltelt a 30 órás élő műsorból. A FRISSS FM egyedülálló kezdeményezése során több mosolyponton is adományokat gyűjtünk a beteg gyermekek minél színvonalasabb ellátása érdekében. 

7.35 - Nagy Veronika is beszaladt munka előtt és ő is elhelyezte adományát a mosolyperselyben. 

7.15 - Egyre jobb a hangulat a studióban, Meggyesi Gábor műsorvezető már a karácsonyra készül. 

 

7.00 - Egy órája tart a Mosolymaraton, mely idén a sterilizált és könnyített körülmények megteremtése érdekében gyűjt adományokat. 

6.58 - Száguldó riporterünk, Schubert Krisztián a Tescoban elhelyezett mosolypontról jelentkezett be, és arról tudósított, hogy egyre többen adakoznak a cél érdekében. 

6.39 - Star Wars legújabb epizódja zseniálisan sikerült - ezekkel a szavakkal elevenítette fel az éjfélkor kezdődött premier részleteit a két műsorvezető, Farkas Beni és Meggyesi Gábor. 

6.13 - Megérkezik az első adományozó, aki a tavalyi adománygyűjtő akcióhoz hasonlóan, idén is Márta volt. 

Nagyon szép dolog korán kelni és és megfigyelni az embereket, hogyan indul a napjuk.Az adományozás nagyon szép dolog, és szerintem nemcsak karácsonykor. Az igazán szép dolgok nem a pénzhez kötődnek, hiszen már egy mosoly, illetve a szeretet is nagyon szép - mondta el élő adásban Márta, aki ezután valamennyi kollégánkat megajándékozta és pénzadományát is elhelyezte a stúdióban lévő mosolyperselyben. 

6.04 - Farkas Beni műsorvezető pedig hivatalosan is elindítja a 30 órás élő műsort.

6:00 - Simán Klára hírszerkesztő közli, hogy a hírek után indul a Mosolymaraton. 

5:30 Hamarosan indul a Mosolymaraton 30 órás élő adása. Segíteni a legjobb dolog a világon, ezért gondoltuk úgy, hogy a tavaly elkezdett Mosolymaratont idén is folytatjuk. Hetek óta a város több Mosolypontján várjuk az adományokat,  de az akció központi eleme idén is a Frisss Fm 97.7 30 órás élő adása, ami fél óra múlva startol. A maratoni adás a vidámság, a mosoly és az önzetlenség jegyében telik majd, sok-sok sztárvendéggel, élő bejelentkezésekkel, rengeteg macival, és remek hangulattal természetesen. További részleteket itt talál. Tartsanak velünk! 

December 18. (péntek)

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére