Százmilliós beruházás a közbiztonság érdekében

szróbert-HCs • 2014. szeptember 20., szombat •
Befejeződött Szombathely területén működő közterületi térfigyelő kamerarendszer fejlesztése - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Horváth Csaba, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke tartott.
Százmilliós beruházás a közbiztonság érdekében

A Szentháromság-szobor előtti téren, az esemény előtt Horváth Zoltán, az LMP helyi vezetője átadta Hende Csabának az LMP közbiztonsági koncepcióját. Az országgyűlési képviselő miután megköszönte azt és együttműködést ajánlott, kijelentette: Szombathely ma az egyik legbiztonságosabb városa hazánknak, köszönhetően többek között a közel 100 milliós beruházásnak, hiszen, ahol ma Szombathelyen kamerák működnek, ott ma a bűnözők is visszariadnak.  

Puskás Tivadar pedig arról beszélt, hogy az egészség és a biztonság a két legfontosabb dolog az ember életében. Hozzátette: a város pedig mindkettővel törődött és törődik jelenleg is. Mivel a kamerák követik a közterületeken zajló eseményeket, olyan hatással is szolgálnak, mellyel tovább csökkennek a bűncselekmények. 

Horváth Csaba bizottsági elnök hozzátette: a 4. számú választókörzetben is bővül a rendszer, hiszen saját képviselői keretemből 1,4 millió forintot ajánlottam fel a Szűrcsapó utcai rendszer kiépítésére. 

A szombathelyi közbiztonság érdekben egyébként valóban nagyon sokat tett a város. A közgyűlés miután tavaly döntött a térfigyelő kamerarendszer közterület-felügyelethez történő áthelyezéséről, a legmodernebb technikai eszközöket szereztette be és szereltette fel. Bevezette a 24 órás ügyeleti szolgálatot, 20 térfigyelő kamerát helyeztetett ki a legfrekventáltabb helyekre.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére