A Benczúr óvoda nyerte az első Ovi-Foci Bajnokságot

T.A. Fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 21., kedd •
A záró ünnepélyen többször elhangzott, a ma óvodás játékosait nemsokára a napokban sikert sikerre halmozó válogatottban is viszontláthatjuk. A rendezvényt támogató Swietelsky Vasúttechnika Kft. kommunikációs vezetője kijelentette, jövőre folytatódik a bajnokság Szombathelyen.
A Benczúr óvoda nyerte az első Ovi-Foci Bajnokságot

Szem nem maradhatott szárazon kedden délután a szombathelyi Mocorgó óvodában, ahol az idén először megrendezett Ovi-Foci Bajnokság döntőit tartották a csapatok. Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Alapítvány kuratóriumának elnöke hangoztatta, nagy nap ez az alapítvány életében, hiszen fennállásuk öt éve alatt az első ilyen rendezvény, köszönhető a Swietelsky Vasúttechnikai Kft-nek, mely lehetővé tette, hogy Szombathelyen elsőként rendezzenek ilyen kupát.

Történet: A Swietelsky Ovi-Foci Bajnokságban összesen nyolc csapat vett részt, közülük hatan idén csatlakoznak az OVI-FOCI Programhoz, ketten a Mocorgó és a Maros Óvoda pedig tavaly óta részesei a kezdeményezésnek.  Nekik már van is olyan fedett, igencsak korszerű, TÜV szabvány szerint létesített Ovi-Foci műfüves pályájuk, amelyen nemcsak focizni lehet. Az apróságok más sportágak, úgy mint például tollas, kosárlabda, kézilabda alapjait is megismerhetik az Ovi-Sport Program keretében.

Dr. Molnár Andrea köszöntőjének végén még megkérdezte a részt vevő csapatok tagjait, mégis mi a véleményük a szerdai Magyarország-Portugália mérkőzésről. Köszöntőjének végét elnyomta a hajrá magyarok, ria-ria Hungária felkiáltás.

A megnyitót követően a csapatok lejátszották az első Ovi-Foci Kupa döntőit, melynek során a harmadik helyet a Hétszínvirág óvoda, a másodikat az Aréna óvoda szerezte meg, míg a dobogó legfelsőbb fokára a Benczúr ovi játékosai állhattak.

Az eredményhirdetésen – ahol Várhidi Péter, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya adta át az érmeket – Puskás Tivadar polgármester egy hajrá magyarok, hajrá Haladással köszöntötte a gyermekeket, akik természetesen nem hagyták válasz nélkül a városvezető buzdító szavait. – A sport minden örömét és bánatát megláthattuk a szombathelyi ovi kupán, kezdve a gyermeki mosolyoktól a kihagyott helyzet miatti könnyekig – mondta a szombathelyi polgármester.

Ács Mónika, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kommunikációs vezetője – a gyermekek legnagyobb örömére – kijelentette, jövőre Szombathelyen újra Ovi-Foci Bajnokság.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére