Új irányok a szakképzésben - Tapasztalatcsere Szombathelyen

há • 2021. november 21., vasárnap •
Két napon át tanácskoztak a 17. Legrand Szakképzési Konferencia résztvevői a Puskás Szakképzőben Szombathelyen. A pénteki megnyitón üdvözölte a fontos témákat érintő eszmecserét a térség országgyűlési képviselője is.
Új irányok a szakképzésben - Tapasztalatcsere Szombathelyen

Dr. Hende Csaba elmondta: rendkívül fontos, hogy a szülők és a pályaválasztás előtt álló diákok jó döntést hozzanak. Szerinte a fiatalokat minél alaposabban tájékoztatni kell a lehetőségekről, és meg kell őket győzni arról, hogy ne fecséreljenek el hónapokat, éveket az életükből tévedésből választott képzéseken. - Esélyt kell adnunk a gyerekeknek a kenyérkeresetre, a zsákutcákba pedig nem szabad beengednünk őket.

Mindebben segítségükre vannak a kormányzati intézkedések és a szakképzés 4.0 stratégia, amely a teljes szakképzési rendszert újítja meg

- fogalmazott a képviselő a tanácskozásra érkezett pedagógusok, szakemberek előtt. Megemlítette: régió- és megyeszerte növekszik a szakképzésbe beáramló fiatalok száma, az emelkedés aránya 10 százalék fölötti.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, dr. Magyar Zita is szólt a résztvevőkhöz. Kifejtette, a szakképzés átalakítása jó úton halad, de várja az észrevételeket, tapasztalatokat a benne tevékenykedőktől. - Abban hiszünk, hogy ez a gyerekeknek jó lesz.

A középiskolás évek nagyban meghatározzák későbbi életüket, ezért a felelősségünk is nagy

- jegyezte meg. Beszélt a duális képzések hasznosságáról és a jövőbeni irányokról.
A Vas megyei szakképzésről Szentgyörgyvári Róbert, a Vas Megyei Szakképzési Centrum kancellárja tájékoztatott, majd a pedagógusok, oktatók kétnapos tanácsokozásba kezdtek.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére