Támadásra készülnek a dzsihadisták az Európai Unió központjaiban

frisss.hu, ripost.hu Fotó: aktiv-blog.net • 2016. április 19., kedd •
Az Iszlám Állam terroristái elkezdtek beszivárogni az Unió központi intézményeibe.
Támadásra készülnek a dzsihadisták az Európai Unió központjaiban

A brüsszeli repülőtér egyik robbantója egy hónapon át járkált az Európai Parlament épületében. Egy takarítócég alkalmazottjának adta ki magát néhány évvel ezelőtt. Bement a képviselők irodáiba, de közben lebukott.

A Der Spiegel arról ír, hogy egyik, az Európai Parlamentnek beszállító cég két alkalmazottjánál megtalálták az Iszlám Állam propagandaanyagait. A két személyt elküldték, a belga rendőrség pedig nyomoz. Az Európai Parlament ezért úgy döntött, hogy a jövőben saját sofőröket fog alkalmazni biztonsági okokból.

A Spiegel információi szerint a 751 EP-képviselőnek 65 sofőr áll rendelkezésére Brüsszelben, 85 Strasbourgban. Ők mindannyian magáncégek alkalmazottai. Rajtuk kívül még 23 sofőr dolgozik az Európai Parlamentnél.

Az Iszlám Állam terveiről egyelőre annyit tudni, hogy a brüsszeli terrortámadást követő rendőrségi hajsza során találtak egy laptopot, rajta a kormányfői hivatal fényképeivel, tervrajzaival - ez lehet a következő célpont. A gépben lévő információkat az FBI szakértői elemzik. Már nem az a kérdés, hogy lesz-e újabb terrortámadás, hanem az, hogy mikor és hol. Igen, félhetünk, mert a terroristák nem állnak le.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére