Savaria Filmszemle hármas tematikával

• 2022. január 13., csütörtök •
Már várják a nevezéseket a május 11–13-a között tartandó 9. Savaria Filmszemlére. Az idei szemle témája az építészet, formatervezés és a kulturális értékek – hangzott el az eseményt bemutató szerdai sajtótájékoztatón.
Savaria Filmszemle hármas tematikával

A Savaria Filmakadémia Egyesület az építészet, formatervezés és a kulturális értékek témakörében várja a rövid és egész estés dokumentumfilmeket, kisjátékfilmeket a Kárpát-medence területéről. Nevezni február 28-áig, a www. savariafilmszemle.hu oldalon lehetséges. Lovass Tibor, az egyesület elnöke elmondta: a Savaria Filmszemle mellett szakmai konferenciát és díjátadó gálát is rendeznek; a zsűri által kiválasztott versenyfilmeket pedig idén először a szemle napjaiban a belváros kávézóiban is levetítik, ahol az alkotókkal személyesen is találkozhatnak a vendégek. 

A versenyfilmek ingyenes vetítésének, valamint a filmszemlét záró díjátadó gálának az Agora – Savaria Filmszínház ad otthont. A szemle másik helyszíne a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület előadóterme lesz, ahol a konferenciát tartják. 2022-től az egyesület tevékenysége kiterjed filmklubok, filmes szakkörök létrehozására. Online tartalmakat, audiovizuális anyagokat is közzétesznek a filmbarátok és film iránt érdeklődők számára – erről Simon Ádám, az egyesület titkára beszélt. 

Forrás: vaol.hu
Kép forrása: Hornyák Emőke, Savaria Filmszemle Facebook oldal

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére