Pánik az Adrián, hajszálon múlt egy magyar turista élete

origo.hu • 2023. augusztus 09., szerda •
Kis híján szörnyű véget ért a felhőtlennek induló vakáció a horvát tengerparton, amikor egy magyar férfi kiszállt a hajóból.
Pánik az Adrián, hajszálon múlt egy magyar turista élete

Csak egy kis szúrás volt, aztán öt perc múlva már zsibbadás, elviselhetetlen fájdalom

– ezt élte át Tibor, aki a családjával születésnapján ment nyaralni Horvátországba - írta a Blikkre hivatkozva az origo.hu. A férfi ugyanis egy mérgező pókhalra lépett, de szerencséjére egy 20 éve ott élő magyar nő tudta, hogyan kell ellátni a sérülést.
A PÓKHAL MARÁSA UGYANIS HALÁLOS IS LEHET.

Elviráéktól béreltük a motorcsónakot, amivel kihajóztunk az egyik közeli öbölbe Rab sziget mellett – mesélte Tibor. Amikor megálltun k, kidobtam a horgonyt, aztán kiugrottam a hajóból, hogy megnézzem, rendesen beakadt-e a vasmacska.
Abban a pillanatban, ahogy leért a lábam, egy csípést éreztem. Olyan volt, mint amikor egy tövis szúrja meg az ember lábát.
Azonnal visszamentem a hajóra, szóltam a gyerekeknek is, hogy maradjanak fent. Aztán már éreztem is az egyre erősödő fájdalmat. Kicsit később kiderült, hogy a pókhal mérgének nincs ellenszere, csak a szervezetében és a forró vízben bízhat az ember – mondta Tibor.

Antihisztamint kaptam és még néhány injekciót, de a forró víz segíthetett igazán.

A magyar férfi másnapra jobban lett, így a cslád a hátralévő pár napot is a tengerparton töltötte. Elviráékkal pedig annyira jóban lettek, hogy azóta is tartják a kapcsolatot, sőt, szeptemberben vissza is térnek.

Kép: illusztráció

közösség

további frisss

lap tetejére