Neményék mostohagyereke: Vadonatúj úttest mellett balesetveszélyes járda

mc • 2023. szeptember 19., kedd •
Nézni is rossz, ahogy az idősek szlalomozva botorkálnak a piac felé a kátyúkkal teli járdán a Szent Márton utcán. Miért vár az önkormányzat arra, hogy baleset történjen?
Neményék mostohagyereke: Vadonatúj úttest mellett balesetveszélyes járda

Sokadik alkalom, hogy kénytelenek vagyunk foglalkozni az egyetlen szombathelyi aluljáró és annak környezete állapotával. A helyzet gyalázatos, erre több olyan olvasónk is felhívta a figyelmünket, aki a környéken lakik. Azt panaszolják: mára szinte járhatatlanná vált a házak előtti járda és út a rengeteg kátyú miatt. Ha esik az eső, a gödrök feltelnek vízzel, ami csak fokozza a balesetveszélyt.

Meggyőződtünk róla - fotóinkon is látszik -, hogy a probléma valós, a környék állapota siralmas. Az aluljáró Szent Márton utca felőli lejárata előtt biztonságos közlekedésre tényleg szinte alkalmatlan a járda, leginkább akadálypályára hajaz. Mindenütt gödrök, óriáspocsolyák, úthibák. Kész csoda, hogy eddig még nem történt itt súlyosabb baleset, pedig ezt a szakaszt nagyon sok idős ember használja piacra menet. Nézni is rossz a nehezen közlekedő, kerekes bevásárlótáskákkal szlalomozó nyugdíjasokat, akiknek a testi épsége komoly veszélyben van a több helyütt szakadozott, feltört útburkolat miatt.

Sajnos az aluljáróban sem sokkal jobb a helyzet, mint a felszínen. Amint egy kis eső is esik, hatalmas pocsolyák keletkeznek. Állítólag már többször is próbálták a problémát megoldani, nos, kijelenthetjük, hogy ez nem sikerült! Éles a kontraszt a most felújított kereszteződés vadonatúj burkolata és az attól 10-20 méterre lévő út és járda között.

Rejtély, hogy ha már hónapokig a közelben voltak a munkagépek, és tucatnyi útépítő munkás dolgozott itt, ráadásul a munkálatokhoz szükséges építőanyag is rendelkezésre állt, akkor miért nem jutott pár lapátnyi aszfalt ezeknek a hibáknak a kijavítására? Nem könnyű megérteni, hogy Szombathely egyetlen aluljárója és annak környéke miért mostohagyermeke Nemény Andráséknak és a baloldali városvezetésnek?
 

közösség

további frisss

lap tetejére