Kellemetlen kérdéseket kapott Karácsony Gergely a civil bloggertől, melyekre nem is tudott reagálni

vaol.hu • 2021. július 27., kedd •
Hogyan lehet egy budai milliárdos, aki egy napot se dolgozott életében, a szombathelyi ellenzéki jelölt? – ezt is megkérdezte Szendrő-Németh Tamás civil blogger Karácsony Gergelytől.
Kellemetlen kérdéseket kapott Karácsony Gergely a civil bloggertől, melyekre nem is tudott reagálni

A 99 Mozgalom múlt pénteken a Fő téren tartott fórumot, ahol Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Nemény András polgármester és Ungár Péter országgyűlési képviselő is részt vett.

„Nemény azért a legjobb polgármester-e Szombathelyen, mert az ő városvezetése tudta a legtöbb családtagot, barátot és kádert zsíros önkormányzati állásokhoz juttatni pályáztatás nélkül?”

– tette fel a kérdést a civil blogger, aki Karácsony Gergellyel készített videóbejegyzését osztotta meg a napokban közösségi oldalán.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének Szendrő-Németh Tamás egymás után sorolta azokat a megbízásokat, amik korábban komoly visszhangot váltottak ki Szombathelyen: így László Győző alpolgármester feleségének pozícióba juttatása, a polgármester kabinetfőnökének feleségének cégvezetővé választása, az egykori fideszes alpolgármesterek – Molnár Miklós, Marton Zsolt és Koczka Tibor – elhelyezése.

Szendrő rámutatott:

„A szombathelyiek nem látják, hogy mennyiben más ez a városvezetés.”

Kitért arra is, ez sokaknak hatalmas csalódást jelentett, illetve beszélt arról, hogy aki ezt szóvá tette, az ellen lejárató kampányt indítottak. A főpolgármester mindezt nem kommentálta. Miért szorítják ki a civileket az előválasztásból? – erről is kérdezett a civil blogger. – Nincsenek kiszorítva – válaszolta Karácsony Gergely, aki hozzátette: bárki elindulhat. A felvetésre, miért nem László Győző indul, Karácsony úgy reagált: minden felmérés szerint Ungár Péter ismertebb és népszerűbb. – Az ő felmérései szerint lehet – zárta a beszélgetést a civil blogger.

Kiemelt képen: Karácsony Gergely (középen) megérkezik az utcafórumra

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére