Illik a kék szín a babaszobába?

szponzorált tartalom (x) • 2021. október 19., kedd •
Gyakran felmerül a kérdés egy babaszoba vagy gyerekszoba tervezésénél, hogy vajon milyen színekben érdemes gondolkodni. Míg akadnak olyanok, akik a hagyományos színekben gondolkodnak, mások inkább a modern letisztultságot kedvelik.
Illik a kék szín a babaszobába?

A színek valóban sok mindent meghatároznak, így például a szoba hangulatát is. A cikk keretein belül a színek világával foglalkozunk, különös tekintettel a babaszobákra fókuszálva.

Mi mindenre jók a színek?

A színekkel foglalkozó szakemberek nagyon sokféle munkakört tölthetnek be, a színtanácsadótól kezdve a divattanácsadón át a dekoratőrig rengeteg szakma használja a színek erejét. 

A színeknek ugyanakkor nemcsak ereje van, hanem például hidegsége és melegsége is. Ezt úgy kell érteni, hogy inkább hűvösebbnek vagy melegebbnek érezzük az adott teret, ahová belépünk, de befolyásolja például a hangulatunkat, az asszociációinkat is. Egyes színektől frissebbnek érezzük magunkat, míg másoktól nyugodtabbá vagy éppen vidámabbá válunk. 

Mindez rávilágít arra az igencsak fontos tényre, hogy azok a színek, amelyekkel körbevesszük magunkat, hatással vannak ránk is. Ebből kovácsolhatunk előnyt is egy gyerekszobánál, nézzük meg, hogy hogyan!

Hogyan használjuk a gyerekszobában a színeket?

A harmónia kialakításának érdekében ne használjunk túl sok harsány színt, kiváltképp egy olyan szobában, amely a pihenés helyszínéül is szolgál majd. 

Az intenzív és a túlságosan sok szín játszóházi hatást kelt, pedig egyáltalán nem biztos, hogy ezzel szeretne a család a mindennapokban együtt élni. Használjunk inkább nyugodt hatást keltő színeket, mint amilyen a kék, valamint a kék különböző árnyalatai.

Csempészd be a kéket a gyerekszobába!

A kék a nyugalom színe. Ha néztél már elcsendesedve egy tavat vagy a tengert, akkor te is megélhetted már a hatását. Ugyanakkor a kék boldog szín is, mint a bárányfelhőkkel teletűzdelt tavaszi égbolt, amely szinte ránk nevet. 

A sötétkék ezzel szemben maga az elmélyülés, míg a türkiz árnyalatok kellemes hűvösükkel olyanok, mint egy kéz simítása a homlokon. Ezeket az érzéseket, ezeket a hatásokat varázsolhatod a gyerekszobába a babyberry.hu kék kiegészítőivel. 

Válassz akár a pasztellkék, csillagos falmatrica választékai közül a vidám nappalokhoz és egy világoskék indián sátrat a kacagós játékokhoz! Dönts egy indigókék kötött takaró és éjkék alvópárna mellett az édes álmok idejére, valamint varázsolj egy csupakék gömblámpafüzért az éjszaka sötétjébe!

Szerezz be egy tengerkék, kötött és meglehetősen vastag takarót a hűvös estékre és egy petrolkék hintát a téli nappalokra, hogy azok is vidámságban teljenek. A kék sok kedves pillanatot fog megédesíteni, miközben akármilyen szobát képes megszépíteni. 

Modern és letisztult stílusú szobákban éppúgy tökéletesen mutat, mint egy vintage stílusú térben. A hagyományos, illetve az elegáns stílus rajongói is kedvelni fogják a kéket, hiszen a mélykék árnyalatok némi arannyal díszítve igazán ízléses és dekoratív összképet alkotnak. Így válik a kék szín olyan klasszikussá, amely egyszerre trendi, vonzó és sikkes. Válaszd te is a sokoldalú kéket és dekoráld vele a gyerekszobát bátran!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére