Human Operator-per: Fenntartotta Czeglédyre nézve terhelő vallomását a koronatanú

• 2023. március 22., szerda •
A koronatanú meghallgatásával folytatódott kedden a Kecskeméti Törvényszéken az a per, amiben Czeglédy Csaba és társai a vádlottak - számolt be a baon.hu.
Human Operator-per: Fenntartotta Czeglédyre nézve terhelő vallomását a koronatanú

A szombathelyi baloldali politikust több mint 6,2 milliárd forintos költségvetési csalással és gazdasági bűncselekménnyel vádolja az ügyészség. A vádirat szerint a szombathelyi székhelyű, diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator Zrt. vezetőjeként bűnszervezetet hozott létre, és 2011 és 2017 között több mint 6,2 milliárd forint áfát és járulékot nem fizettek be az államkasszába -  tudósít a baon.hu.

A keddi tárgyalási napon a védelem próbálta megingatni és önellentmondásba keverni a koronatanút – aki a koordinálásra létrehozott Pannon Humán Szervíz 2009 Kft. (PHSZ) ügyvezetője volt 2014-ig –, ő azonban mindvégig következetesen kitartott a Czeglédyre nézve terhelő vallomásánál. A tárgyaláson Czeglédy Csaba is megtette észrevételeit, miszerint nem jogszerű eljárásban tárgyalják ügyét és a tanú csak a családtagjait és vagyonát védi a valótlan állításaival.

A Kecskeméti Törvényszéken zajló perről szóló tudósítás ITT érhető el >>

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére