Felemás félidők után Vasas-siker

hv • 2023. január 23., hétfő •
Remek első félidő után a második játékrészben egy néhány perces rövidzárlat okozta az SZKKA vesztét a Vasas elleni csúcsrangadón. Az angyalföldiek a kiélezett helyzetekben higgadtabbak tudtak maradni, s végül ez döntött a javukra. Így sincs még veszve semmi, hiszen a bajnokság fele még hátravan, bőven lehet javítani.
Felemás félidők után Vasas-siker

Vérbeli rangadóhoz méltó, felfokozott hangulatban és őrült tempóban indult a listavezető Vasas elleni rangadó az Aréna Savariában. A találkozó gyors gólváltásokkal indult, azután a piros-kékek nyugodtak meg előbb. A 9. percre négygólos előnyre tettek szert (4:8). Pődör mesternek ki is kellett kérnie az idejét.

Sikerült is rendet tenni a fejekben, az SZKKA átvette az irányítást,

így a 15. percben már a szombathelyi lányoknál volt az előny (9:8). A félidő második felére feljavult az SZKKA védekezése is, állandósult a 2-3 gólos előny. A szünetben az izgalmas első harminc perc után 15:12-es állást mutatott az eredményjelző.

Sajnos a második játékrész szombathelyi részről álmosan indult, amit ki is használt a Vasas (32. perc: 16:16). Rövid gólváltás után, a 43. percre két góllal elhúzott a listavezető (20:22). Ekkor érezhetően hullámvölgybe került az SZKKA. Hiába védett óriásiakat Christe Dalma, mert támadásban sorra maradtak ki a ziccerek. Nyolc perccel a meccs vége előtt már öt góllal, 22:27-re vezettek a piros-kékek (22:27). Ám még nem volt vége,

Pődör Zoltán időkérése után egy utolsó nagy rohamot indított az SZKKA, fel is jött egy találatra, de sajnos már későn.

Az utolsó másodpercekben az éllovas már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és elvitte a két, roppant fontos pontot. A lányokat így is meg kell dicsérnünk, mert végig nagy odaadással, lelkesen játszottak, talán a korukból fakadó rutin hiánya okozta a rendkívül színvonalas meccsen most a vereségüket.
A gárda a negyedik helyről várja a folytatást, sok idő nincs a sebeket nyalogatni, mert hétvégén következik egy újabb rangadó, az ötödik helyen álló Komárom otthonában.

Szombathelyi KKA – Vasas SC 29:31 (15:12)
NB I/B 15. forduló, Aréna Savaria, 600 néző
Játékvezetők: Bujdosó M - Horváth V.
Kiállítások: 4 illetve 6 perc
Hétméteresek: 4/3 illetve 6/5

SZKKA: Christe – Kiskartali 2, Pődör R. 7, Szmolek 3, Tanaskovics, Kulcsár D. 4, Varga N. 2. Csere: Horváth A. 4, Pődör B. 5, Balogh P. 2, Győri, Szendrei, Biró, Fritz (k), Balog (k) Vezetőedző: Pődör Zoltán.
Vasas SC: Zsigmond - Lengyel 2, Speth 2, Blaubacher 5, Dombi 2, Szilovics 8, Domokos 3. Cserék: Gaschler 3, Oláh 3, Györfi 2, Bánhidi 1, Pénzes, Imrei, Györfi, Sárkány, Böhm, Demjén (k) Vezetőedző: Penszki Gergely

közösség

további frisss

lap tetejére