A DK pert vesztett a Telex ellen, ezért Czeglédy Csaba végre kimondta: ez nem objektív újságírás

• 2022. augusztus 03., szerda •
Egymásnak feszült Gyurcsány Ferenc börtönt is megjárt házi ügyvédje, Czeglédy Csaba és a Telex, minekután a portál arról számolt be, hogy a köztársasági elnök-jelölt állításkor a DK kihátrált Iványi Gábor mögül, ami a párt szerint nem igaz. A bíróság viszont megállapította, hogy az újságíró a rendelkezésére álló dokumentumok szerint körültekintően járt el a cikk írásakor még akkor is, ha ez a pártnak nem tetszik. Kiderült továbbá, hogy az ellenzékiek egymást is elárulják, hiszen a Telex újságírója még a pártok közötti egyeztetésekről is kapott zártan kezelt jegyzőkönyvet “valakiktől”. Czeglédy Csaba Facebookos kifakadásában azért végre mondott valami igazat is, miszerint: a Telex kiszinezte a történetet (eme bevett szokásuk ezek szerint a DK-t újdonságként érte) ez pedig nem objektív újságírás.
A DK pert vesztett a Telex ellen, ezért Czeglédy Csaba végre kimondta: ez nem objektív újságírás

Vicces, amikor egy baloldali párt és egy magát objektívnek beállító, de a baloldal szócsöveként működő média folytat olyan cicaharcot, ami a bíróság előtt zárul. Czeglédy Csaba furcsa hobbija, hogy mindenkit beperel, aki olyat ír, ami neki nem tetszik és most a Telex került sorra. Ugyanis azt írták, hogy Iványi Gábor mögül a DK kihátrált, amikor a baloldalon államfő-jelöltet állítottak. Czeglédy szerint viszont ez ebben a formában nem igaz, ugyanis

az újságíró a perbeli cikkben nem csupán elhallgatta, hogy miután a Jobbik megvétózta Iványi Gábor jelölését, nem csak a DK, hanem a másik négy párt is arra kényszerült, hogy az ellenzéki egység megőrzése érdekében más személy jelölését támogassa, hanem Indokolatlanul és alaptalanul még a DK-t hibáztatta.

A DK tehát Czeglédy szavaiból kivéve békét akart a szöveteségen belül, ezért hátrált ki Iványi mögül, aki elmondása szerint a legjobb jelölt lett volna és akivel jó barátságot ápol a párt. A politikus bejegyzésében egyébként végre rávilágít arra, amit a jobboldalon nem győzünk elégszer hangsúlyozni, méghozzá azt, amit a Telex már sokszor megtett:

Legfinomabban szólva is az újságíró kiszínezte a történteket az olvasottság és a DK szokásos gyalázása érdekében. Ez sajnos nem objektív újságírás.

Kiderült továbbá az is a tárgyaláson, hogy az újságíró (aki egyben a portál főszerkesztő-helyettese) dokumentumokat, zártan kezelt jegyzőkönyveket is kapott a baloldali ülésről és ezekből informálódott. Czeglédy végül elárulta az is, hogy a Telex politikai érdeket szolgált ki tettével, ami nyilván csak akkor probléma a DK-nak, ha nem az ő politikai érdekeiket szolgálják.

Meggyőződésem, hogy szándékosan volt abban partner alantas politikai szándékot kiszolgálva, hogy az Iványi Gáborral szoros, baráti kapcsolatot ápoló DK-t úgy állítsa be a cikkben, mint aki cserbenhagyja a szövetségesét.

Forrás: pestisracok.hu, Facebook, fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére