Szombathelyi olimpikonok a Városházán

EB • 2012. május 19., szombat •
Olimpiai kvótát szerzett sportolókat és edzőiket, továbbá az őket támogató cégeket látta vendégül szombaton délelőtt dr. Puskás Tivadar polgármester a Városházán. 69 nap van hátra a játékokig, és Szombathelynek már biztosan van négy indulója.
Szombathelyi olimpikonok a Városházán

a négy szombathelyi olimpikon:Pars Krisztián, Hatos Gábor, Fazekas Róbert, Ligeti Dániel

Pars Krisztián kalapácsvető, Fazekas Róbert diszkoszvető, Hatos Gábor és Ligeti Dániel birkózók- ők négyen azok, akikről az elkövetkezendő időben még biztosan sokat fogunk hallani. Rajtuk kívül még Németh Kristóf kalapácsvetőnek van esélye bekerülni a keretbe.

Nem a győzelem, a részvétel a fontos

69 nap van hátra a londoni játékokig, és körülbelül 130 főből áll a magyar küldöttség, közülük négyen szombathelyiek, a Haladás VSE, illetve a Dobó SE sportolói- adott gyors leltárt dr. Puskás Tivadar polgármester, aki egyébként a MOB tagja is.

A polgármester hozzátette: Barcelona óta csökken az olimpián résztvevő magyar sportolók száma, de ettől még ugyanolyan büszkék vagyunk rájuk. A sport akkor fejlődik, ha megfelelő szorgalom, és megfelelő anyagi háttér van hozzá. Utóbbit igyekeznek megteremteni, országosan 2, 7 milliárd forint, Szombathelyen 15 millió jut a felkészülésre.

Aki oda jut az olimpia közelébe, az a világ elejét jelenti. 468 érmet szereztek eddig a magyarok az olimpiákon, de biztos vagyok benne, hogy ez a szám az idén nőni fog- zárt Puskás Tivadar.

Vannak támogatói a szombathelyi sportnak

Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester úgy fogalmazott, a négy kvóta egy ekkora város számára szép, elismerésre méltó eredmény. Az olimpikonjaink példák lehetnek az ifjúság szemében is- tette hozzá.

Lazáry Viktor kiemelte, szerencsére vannak olyan önkormányzati, vagy részben önkormányzati tulajdonban lévő cégek, akik támogatják a helyi minőségi spotot.  Az volt a támogatási rendszer elve az idén, hogy elsősorban azokat a sportolókat segíti az önkormányzat, akik esélyesek az olimpiára. A 15 millió forintból, mely az olimpiára kvótát szerzett sportolók felkészítését jelenti, 3 millió tisztán önkormányzati, a többi a SZOVA, a Vasi Víz és a Távhő  dotációjából jött össze.

A polgármester és az alpolgármester az egész önkormányzat nevében sikeres felkészülést, jó eredményeket kívánt, valamint egy „Szombathely - London 2012” feliratú pólóval ajándékozták meg a négy éremesélyest.

közösség

további frisss

lap tetejére