Szerződést bont a szlovén edzőpárossal az Egis Körmend

• 2018. április 22., vasárnap •
Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy klubunk, az Egis Körmend közös megegyezéssel felbontja Gasper Potocnik vezetőedző és Ziga Mravljak másodedző szerződését - olvasható a hivatalos közleményben, melyet most változtatás nélkül közlünk.
Szerződést bont a szlovén edzőpárossal az Egis Körmend

A klub vezetése megbeszélte a szakemberekkel az elmúlt időszak történéseit, amelyben nem sikerült kilábalni a tartósnak tűnő hullámvölgyből.

Az nem kérdés a számunkra, hogy mindketten nagyon magas színvonalú munkát végeztek Körmenden, amit a játékot értő kívülállók is elismernek. Ugyanakkor az elmúlt hetek eredménytelensége miatt úgy érezzük, hogy változásra van szükség ahhoz, hogy kizökkentsük a csapatot a mentális gödörből, hogy újra versenyben lehessen a korábban kitűzött célokért.

Ebben a helyzetben csak a szakmai stábban történő változtatással tudunk új impulzust adni a játékosoknak, akikről tudjuk, hogy a most mutatottnál sokkal jobb teljesítményre is képesek.

Megtettük személyesen, de ez úton is szeretnénk megköszönni Gasper Potocnik és Ziga Mravljak Körmenden elvégzett, magas színvonalú szakmai munkáját, amellyel korábban szép eredményeket ért el csapatunk az alapszakaszban és a FIBA Europe Cup sorozatában is.

Emberileg is két kiváló személyiséget ismerhettünk meg bennünk. Kívánunk nekik minden jót, sok sikert a kosárlabdában és a magánéletben is!

Amíg nem találjuk meg az új vezetőedzőt, addig Hencsey Tamás fogja irányítani a csapat szakmai munkáját.

Az Egis Körmend vezetősége

Nem sokkal később újabb sajtóközleményt juttatak el szerkesztőségünkhöz, melyből kiderül, hogy Antonis Constantinides lesz az Egis Körmend vezetőedzője:

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a szezon hátralévő részére a ciprusi születésű szakember, Antonis Constantinides veszi át csapatunk szakmai irányítását.

Az 1974-ben született tréner, aki eddig a ciprusi APOEL Nicosia edzője volt, a szezon végéig írta alá szerződését klubunkkal. Tapasztalt szakember, aki hazájában a legkeresettebbek közé tartozik. 2011-ben ciprusi bajnokságot és kupát nyert együttesével, kétszer választották meg az év edzőjének. Ezt megelőzően, 2009-ben a ciprusi női válogatott munkáját is irányította. Koszovóban is volt bajnok és az év edzője, majd az albán nemzeti válogatott irányítását is rá bízták.

A játékosmúlttal is rendelkező Antonis Constantinides számára nem teljesen ismeretlen a körmendi közeg, hiszen a 2014-15-ös szezonban már járt a csarnokunkban, a román Rovinari edzőjeként. Most az ő feladata lesz felrázni a körmendieket a középszakaszban, hogy a rájátszásra újult erővel és új lendülettel fordulhasson a csapat. A hétfőn érkező szakember Hencsey Tamás segítségével végzi majd munkáját.

Mindez azért történik, mert korábbi célunk nem változott. A bajnokság végén szeretnénk a legjobb három között zárni. Ahogy tegnap is jeleztük, ehhez új impulzus szükséges, amit ezzel a váltással, az új vezetőedző személyével igyekszünk biztosítani. Hiszünk abban, hogy szigorú, fegyelmezett munkával újra eredményes lehet a csapatunk. Bízunk a játékosainkban, a korábban már igazolt tudásukban, képességeikben. Az eddigi nehézségek ellenére természetesen bízunk szurkolóink támogatásában is, ami nagy lökést adhat ehhez a munkához.

Az Egis Körmend vezetősége

közösség

további frisss

lap tetejére