Sport: jön az utánpótlás kick-box EB

Frisss • 2013. szeptember 13., péntek •
A magyar kick-box utánpótlás válogatottjai gőzerővel készülnek az év legfontosabb utánpótlás kick-box versenyére, az Európa-bajnokságra. Szeptember 15-től 21-ig Lengyelország, Krynica-Zdroj ad otthont a kontinensviadalnak.
Sport: jön az utánpótlás kick-box EB

A lengyel kick-box mindig is erős utánpótlásbázissal rendelkezett. Az országos szövetség 184 klubjában több ezren edzenek. A lengyeleknél az utóbbi időkben megnőtt az újdonságnak számító. kick-light szabályrendszer népszerűsége, s természetes, hogy először az utánpótlás EB-k, VB-k történetében a kadet 2 (ifjúsági) korosztálynak is rendeznek hivatalos kick-light EB-t. A lengyel kick-box szövetség évek óta jelentős állami támogatást kap, ezért is vállalhatták el egy ilyen nagyságú világverseny megszervezését.

Krynica-Zdroj, a Kárpátokban, a Beskydekben megbújó üdülőváros a téli síparadicsom jellegén kívül a legnagyobb lengyel fürdővárosnak is számít, ahol történelme során jégkorong és szánkó világbajnokságnak is otthont adott. Most – remélhetőleg – egy jól megrendezett kick-box Európa-bajnokság is gazdagítja a sportmúltat.

A magyar kick-box az utóbbi időkben az utánpótlás világversenyeken rendre az élen végzett az éremtáblázaton. A mostani versenyzői gárdában is számos olyan versenyző utazik, aki már a korábbi évek Világ- és Európa-bajnokságain is indult, sőt, a dobogóra is felállhatott. Most is – a kemény mezőny ellenére – jó szereplés várható.”

A Metex05-Controll SE utánpótlás válogatottjai:

Szász Krisztofer kadett II. 42kg light-contact, kick-light:

Első éves kadett II. korosztályú sportolónk, első alkalommal szerezte meg a válogatottságot. Az idei év versenyszezonjában végig kiegyensúlyozottan szerepelt, a magyar megmérettetéseken sorra nyerte súlycsoportja és kategóriája versenyeit és a külföldi versenyeken is többször állhatott dobogóra. Idei évben: magyar bajnok, diákolimpiai bajnok, világ kupa győztes, ranglistavezető volt.

Bolfán Ádám kadett II. 47kg light-contact:

Idei évben először szerezte meg a válogatottságot, népes és erős mezőnyben versenyzett mind a hazai, mind a külföldi versenyeken. Ranglistavezetőként jutott ki az év legrangosabb utánpótlás versenyére a lengyelországi Európa-bajnokságra. Eddigi versenyein legtöbbször dobogós helyezést sikerült szereznie.

Varga Martin junior 63kg light-contact, kick-light:

Rutinos versenyzőnek számít az utánpótlás válogatottban, hiszen már 2007-ben tagja volt a magyar utánpótlás kick-box válogatottnak. Eddigi legjobb eredménye VB 2.hely. Az év elejét -két nemzetközi bajnokág megnyerése után- kéztöréssel kezdte, de a gyors gyógyulásnak köszönhetően hamar versenybe állhatott és hozta a kötelezőt. Ranglistavezetőként és magyar bajnokként mindkét szabályrendszerben indulhat az EB-n.

Bárdosi Sándor junior 69kg light-contact, kick-light:

2012-ben az utánpótlás VB-n még kadett II. korcsoportban szerzett aranyérmet. Idén már a juniorok között bizonyíthat. Az év legfontosabb versenyein sorra a dobogón végzett, így pontjai alapján és magyar bajnoki 2.helyezének köszönhetően light, és kick-light szabályrendszerben is részt vehet az EB-n.

A négy válogatott sportoló megtett mindent a felkészülési időszakban azért, hogy önmagához képest a lehető legjobb formáját mutassa majd az Európa-bajnokságon. Látva a jelenlegi népes nevezési listát és ismerve a kemény mezőnyt, külön elvárást nem fogalmazhatunk meg egyik versenyzőnk felé sem. Azt kívánjuk sportolónknak, hogy sikerüljön önmagukból kihozni tudásuk legjavát, és a munka amit belefektettek lehető legjobban megtérüljön. Ez nem biztos, hogy az érmek színéből és a helyezésekből köszön majd vissza!

közösség

további frisss

lap tetejére