Ismét világsztárok érkeznek az Arénába

sd • 2020. szeptember 08., kedd •
Egy jó hangulatú, élvezetes mérkőzést szeretne játszani a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a Siófok ellen.
Ismét világsztárok érkeznek az Arénába

Nem sokon múlott, hogy sikerrel nyissa az első osztályú K&H női kézilabda ligát az SZKKA együttese. Marosán György lányainak nem csak a vendéglátó dunaújvárosiakkal, hanem olykor a bírókkal is meggyűlt a baja. A fájó 1 gólos vereség már a múlté, szerdán a világsztárokkal teletűzdelt Siófok érkezik Szombathelyre.
- Összességében pozitív volt számomra az első mérkőzésünk Dunaújvárosban, hiszen 40 percig uraltuk a mérkőzést - idézte fel a szezonkezdést Marosán György vezetőedző. - Ez akár lendületet is adhatnak nekünk, ha nem lenne egy picit keserű a szánk íze, de mindenképpen egy biztató visszacsatolása volt ez a felkészülésünknek. Most a Siófok ellen újfent azt tudom mondani, hogy az élvezeté lesz a főszerep, ki kell élveznünk, hogy ilyen illusztris társaságban szerepelhetünk. Világsztárok sora alkotja a siófoki keretet, gondolok itt Tomori Zsuzsára, Laura van der Heijdenre, Danick Snelderre, de mondhatnám Kobeticet is, aki szerintem máig a világ egyik legjobb balátlövője. Ezt kell most kiélveznünk és ebből kell tapasztalatot szereznünk, hogy sikerrel tudjuk venni a szombati rangadót - fogalmazott az SZKKA vezetőedzője.

Marosán György úgy látja, működőképes lehet a jövőben az általa megálmodott játékrendszer és képesek lehetnek a lányok megismételni a tavalyi sikereket. Ehhez persze a felkészültségen túl szerencse is kell, hiszen biztosan lesznek olyan találkozók, ahol nüanszok döntenek az egyik vagy másik fél számára. A szakmai stáb azon dolgozik, hogy a szerencse és a nüanszok is a csapat mellé álljanak. Az elsődleges most a szombati mérkőzés, amit ha megnyer a gárda, az egy újabb lendületet, önbizalmat adhat a társaságnak. Szerdán a Siófok ellen az eredmény csak másodlagos lesz. A tréner három emberét is pihenteti majd, mindent a szombati derbinek rendelnek alá. Marosán György a Siófok ellen nem instruálhatja csapatát az oldalvonal mögül, a DKKA mérkőzés után eltiltották a kispadtól és a lelátóra száműzték. Fegyelmi tárgyalása pénteken lesz.  

Az SZKKA és a Siófok összecsapását szerdán 18 órakor rendezik az Aréna Savariában.

közösség

további frisss

lap tetejére