Artner: nekem a legnagyobb szívügyem a Haladás

M.Horváth Nóra • 2011. december 20., kedd •
-Nekem a Haladás nagyon sokat jelent, erre a felkérésre nem tudtam nemet mondani. Szeretném ha nem rólam, hanem a játékosokról, egy szerethető csapatról szólna a következő időszak -nyilatkozta a Frisss.hu -nak Artner Tamás, a Haladás labdarúgó csapatának régi új edzője, aki Szilveszter napján a szokásos közös koccintáson találkozik először a csapattal.
Artner: nekem a legnagyobb szívügyem a Haladás

Nemrégiben megkeresett a Pápa élvonalbeli csapata, arra az ajánlatra nemet mondtál, mi változott azóta?

A pápai ajánlatot nem tudtam elfogadni, nem tudtam volna összeegyeztetni a Haladás utánpótlás vezetést, és Ajkáról is nehezen mentem volna el. A Haladás viszont a legnagyobb szívügyem, természtes dolog volt, hogy nekem ezt el kell vállalnom. Az Ajkával felbontjuk a szerződést, a Haladás utánpótlás vezetést viszont megtartom, így a Rohonci úton leszek reggeltől estig és a két feladat szorosan összekapcsolódik.

Nem először ülsz az első csapat kispadján.

Két évig voltam  NB II-ben a Haladás vezetőedzője, sikeres, jó időszak volt, jó csapattal. Annak is köszönhető a mostani felkérés. Nagyon megtisztelő számomra , köszönöm a tulajdonosoknak -főleg az önkormányzatnak- a bizalmat.

A csapat nagy részével dolgoztál már együtt.

Rózsa Dániel, Tóth Péter, Guzmics Richárd, Schimmer Szabolcs, Sipos Norbert, Nagy I Gábor, Rajos Gábor alapembereim voltak az NB II-ben , Halmosi Péterrel pár meccs erejéig Bükön dolgoztunk együtt, a fiatalok közül sokan tartoztak hozzám: Gőcze Gergő, Mursics Roland, Skriba Máté, Szakály Attila, Kovács István. Szóval a keret 60-70 % -val dolgoztam együtt.

Mikor találkozol a fiúkkal?

A csapat most téli pihenőn van, így a szokásos szilveszter délelőtti közös koccintáson fogok először találkozni a teljes kerettel, de a hagyományos teremlabdarúgó tornán is biztosan összefutunk a játékosokkal.

Nyilván a tuljdonosi körrel egyeztetve szóba kerültek a célok is. Mik ezek?

-Össze kell fogni, össze kell azokat az embereket gyűjteni a csapat köré, akik tenni akarnak a szombathelyi labdarúgásért. Színvonalas jó csapatot szeretnénk, hosszú távon egy olyan gárdát, amely a helyi nevelésű fiatalokra épít, és megérdemli, hogy 6-7 ezren kilátogassank a találkozóira.

Milyen változtatások lesznek a játékoskeretben?

Nyilván vannak elképzelések, de még konkrétumokat nem tudok mondani. Anyagi kérdés milyen új játékosok érkeznek és sok múlik azon is, kik lesznek a távozók.

Bár még csak egy nap telt el a tulajdonosi döntés óta, nyilván eljutottak hozzád a szurkolói visszajelzések...

A szurkolók, akikkel eddig találkoztam, örülnek neki. Én csak egyet kérek tőlük, szeressék, támogassák a csapatot, ne rólam szóljon a dolog, hanem a játékosokról, az eredményekről. Szeretnék minden Haladás szurkolónak és szimpatizánsanak nagyon Boldog Karácsonyt kívánni!

 

közösség

további frisss

lap tetejére