Omega,Neoton,100 tagú - igényes programok az Agorában

bz • 2012. január 19., csütörtök •
Igényes programokból idén sem lesz hiány Szombathelyen. Az Agora első féléves terveiről szóló tájékoztatón kiderült, Szombathelyen lép fel a Magyar Állami Népi Együttes; érkezik a Csík Zenekar, a 100 tagú Cigányzenekar és idén is megrendezik a Gyermek Művészeti Fesztivált.
Omega,Neoton,100 tagú - igényes programok az Agorában

A Magyar Állami Népi Együttes 60. jubileumi műsorát láthatja a közönség most vasárnap este a magyar kultúra napi díjátadó gála programjában. A díjakat este hatkor adják át a Művelődési és Sportházban. Az ezt követő nagyszabású produkcióban egymást dinamikusan váltó képekben tűnik fel a Kárpát-medence paraszti hagyományainak kavargó sokszínűsége: a férfitáncok akrobatikussága, a lánytáncok lírája, a páros táncok virtuozitása – emelte ki tájékoztatóján az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója. Grünwald Stefánia hozzátette a legszélesebb kínálattal igyekeznek minél több embernek szórakozást biztosítani az első félévben is.

Óriási sikernek ígérkezik a 100 tagú cigányzenekar áprilisi koncertje a Szombathelyen, akárcsak a március közepén érkező  Csík Zenekaré. A megyeszékhelyet is útba ejti az idei tavaszon az Omega együttes, április 24-én lépnek fel; a nosztalgia kedvelőinek pedig kár lenne kihagyni a Neoton família sztárjainak fellépését is, Dolly Rollal és Zoltán Erikával. Az alternatív zene kedvelői a Quimbynek, a Kiscsillagnak és az Irie Maffiának örülhetnek.

A filmművészet fogyasztóinak jó hír, hogy azok a sikerfilmek, amelyekre most még heteket várni kell a Savaria Filmszínházban, hamarosan premierhéten láthatók lesznek. A pozitív változást a digitális vetítő teszi lehetővé. Azt az Agoránál hangsúlyozzák, hogy továbbra is alapvetően művész mozi marad a belvárosi. Ebben az évben is, többek között a legjobb európai alkotók munkáit hozzák el a szombathelyieknek.

Idén is bővelkedünk majd családi és gyermekprogramokban. Jövő héten például a „Gyermek Kulturális Hét” című sorozattal nyitja az évadot a Gyermekek Háza. A szervezők drámajáték és kommunikációs foglalkozásra, anyanyelvi vetélkedőre várják az érdeklődőket. Február végén indul a Néprajzi Hetek, melynek keretében idén Műhelyek és Mesterek címmel nyílik a kiállítás a megye régi mesterségeiről. A gyermek- és ifjúsági korosztály részére idén is megrendezik az Agora Gyermek Művészeti Fesztivált, amelyre  Szombathelyről 7 kategóriában lehet nevezni.


Fotó: Tóth Dávid

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére