Egyre többen betegednek meg Vas megyében

Frisss • 2017. január 10., kedd •
Gyakori kézmosás, bőséges folyadékbevitel, réteges ruházat - így védekezhetünk a vírusok ellen.
Egyre többen betegednek meg Vas megyében

Az ünnepeket követően némiképp váratlanul köszöntött be a tél. A kellemes, szinte kora tavaszi időjárás felváltotta a hideg, szeles idő. Ez pedig kiváló táptalajt biztosít a vírusoknak. Az orvosi rendelőintézetek várójában ezért hosszú sorokra kell számítani. Dr. Legli Veronika belgyógyászt elárulta, hogy rohamosan növekszik a felső légúti megbetegedéssel jelentkező betegek száma. 

A torokfájással, lázzal, orrfolyással és köhögéssel járó tüneteket 90%-ban vírusok okozzák - mondta a szakember. Erre később jöhet majd egy bakteriális fertőzés. Így jobb megelőzni a bajt. A tömeget, illetve a zárt helyeket kerüljük. Fontos a réteges ruházat, a gyakori kézmosás, a vitaminok és a napi két liter meleg folyadék fogyasztása.

A háziorvos kifejtette, hogy a hideg szeles idő koránt sem annyira rossz a emberi szervezet számára, mint elsőre tűnik. Ennek köszönhetően pusztulnak ki a kórokozók a környezetünkből. Ha pedig nem sikerült ellenállóvá tenni szervezetünket és megbetegedtünk, akkor a következőt javasolja Dr. Legli Veronika.

Fontos az ágynyugalom és természetesen a megfelelő folyadék bevitele. Az italporok, a lázcsillapítók és a tüneti szerek is segítségünkre lehetnek a harcban - zárta gondolatait a szakorvos.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére