Ártanak a párkapcsolatnak a romantikus filmek

Frisss.hu/divany.hu - Fotó: cosmopolitan.hu • 2017. április 04., kedd •
Nem csak a pornó lehet rossz hatással a kapcsolatotokra.
Ártanak a párkapcsolatnak a romantikus filmek

A felnőtt filmek ellen sokan tiltakoznak, mert nem valóságos képet mutat be egy párkapcsolat szexuális világáról, ám a romantikus filmek vagy a szappanoperák sem különbek ennél.

A sok szirupos film hirtelen fellobbanó szerelmet, néhány akadályt, majd egy boldog lezárást vetít a néző elé. A tökéletes boldogságban lezárt pillanat utáni további nehézségek, az összecsiszolódás, a külön és közösen történő fejlődés mind kimaradnak ezekből a filmekből. Ott csak azt sugallják, hogy ha megtalálod a megfelelő párt, nem lesz gond, mert vele alapból minden tökéletes lesz, pedig a való életben ez nem így megy.

Egy idei tanulmány szerint ez a fajta idealizálás kihatással lehet akár a szexuális életünkre is egy párkapcsolatban. Akik nem hisznek abban, hogy össze kell szokniuk és hangolódniuk a pároknak egy kapcsolatban, azok kevésbé elégedettek a szexszel, mint azok, akik ezt elfogadják. Így akár egy apró probléma is oda fajulhat, hogy az egész kapcsolat borotva élen fog táncolni.

Ebből nem arra kell következtetni, hogy a szerelembe esés és az, hogy közösen dolgoztok a kapcsolatotokért kizárnák egymást. Éppen ellenkezőleg, ezeknek ki kell egészíteniük egymást ahhoz, hogy minél boldogabb és szilárdabb kapcsolatban lehessünk a párunkkal.

via divany.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére