XXI. századi körülmények között lakhatnak az orvosok és a nővérek

Szerző: frisss.hu Fotó: frisss.hu • 2018. február 23., péntek •
Összesen közel 155 millió forintból újult meg a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvos-, illetve nővérszállója. Ebből a rendkívül komoly összegből első sorban energetikai fejlesztéseket hajtottak végre, de a belső terek rekonstrukciója is megtörtént.
XXI. századi körülmények között lakhatnak az orvosok és a nővérek

Nagy hete van az ápolóknak, különösen Szombathelyen. Február 19-én, hétfőn Kossuth Zsuzsa születésnapjára emlékezve a Magyar Ápolók Napját ünnepeltük.  Az ő munkájuk ma is pótolhatatlan, őket sohasem helyettesíthetik robotok. Nem véletlen, hogy a kormány döntésének értelmében a napokban ismét egy a korábbinál magasabb munkabért vehetnek át, ugyanis az elmúlt pár hónapban, tavaly novemberben és idén januárban, kétszer történt 8 százalékos emelés. Többek között ezeknek az emeléseknek is köszönhetően a 2016-2019 közötti időszakban összesen több mint 60 százalékos illetménynöveléssel ismeri el az állam, az Országgyűlés, a társadalom a munkájukat. Emellet pedig most itt Szombathelyen egy csodálatosan megújult nővérszállót vehetnek birtokba – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, melyen a Markusovszky Kórház legújabb fejlesztéseiről számoltak be. Az Országgyűlés alelnöke hozzátette, hogy a projekt keretében az orvosok 11-es Huszár úton található szállása is megújult.

Puskás Tivadar polgármester az uniós támogatásból, valamint önerőből megvalósított beruházást számszakilag elemezte. Elmondása szerint egy pályázat révén 132.029.144 forintot nyert az egészségügyi intézmény energetikai korszerűsítésre. Ezen kívül 22,3 milliós saját forrásból az orvos-, illetve nővérszálló belső rekonstrukciója is megtörtént.
Polgármesterként minden szombathelyi beruházásnak örülök. Mentőorvosként pedig különösen azok kedvesek számomra, melyeket egészségügyi intézményekben hajtanak végre – zárta szavait a vasi megyeszékhely első embere.

A sajtótájékoztató végén dr. prof. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Kórház igazgató főorvosa mutatta be a projektet, melynek keretében a 11-es Huszár úti orvos-, illetve a Paragvári utca 60 szám alatti nővérszálló újult meg.

Elmondása szerint többek között a homlokzati falak szigetelése, a külső nyílászárók cseréje történt meg. Mindkét épületre napelemek kerültek.  A korszerűsítéseknek köszönhetően 20-25 százalékkal csökkennek majd a fűtési költségek.  A 11-es Huszár úton 3 lakásban négy lakószoba biztosít korszerű lakhatást az orvosok számára. A nővérszállóban pedig most már 29 egészségügyi dolgozó elhelyezésére van lehetőség XXI. századi körülmények között.

közösség

további frisss

lap tetejére