Vas megyei beruházás is szerepel a tíz legnagyobb között

Frisss • 2013. május 22., szerda •
Vas megyei is szerepel a tavalyi év, tíz legnagyobb építőipari beruházása között. A listán a negyedik az Opel szentgotthárdi üzemének építése -számol be hivatalos oldalán a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Vas megyei beruházás is szerepel a tíz legnagyobb között

A rangsort az Óbuda Group állította össze, amelyből kiderült: az első az Audi győri beruházása, ezt követi a Lego, majd a Suzuki fejlesztése. 
A lap információ szerint nem csak a beruházás összértékét nézték, hanem a létrejött új munkahelyek számát is. Kiderült, hogy összesen 3 ezer 500 új munkahelyet teremtett a beruházások kapcsán az első tíz nagyvállalat. Ehhez az Opel is hozzájárult. Az ősszel átadott beruházás összértéke 150 milliárd forint volt.

A 10 legnagyobb tavalyi beruházást rangsoroló lista első helyén szereplő Audi fejlesztésének összértéke 300 milliárd forint volt és 2100 új munkahelyet hozott létre, a Lego beruházása 60 milliárdba került, hasonlóan a Suzukié is.

Mint ismeretes, az Opel Szentgotthárdon újabb fejlesztésbe kezdett. Áprilisban hozzá is láttak a munkálatokhoz. A gyártás várhatóan jövő áprilisban indulhat.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére