Új kerekpártárolót adtak át a vasútállomásnál

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2018. január 11., csütörtök •
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő azon az ünnepségen, melyen átadták azt az új kerékpártárolót, mely a városi önkormányzat és a GYSEV Zrt. összefogásának köszönhetően jött létre.
Új kerekpártárolót adtak át a vasútállomásnál

Egy új, közel egymilliós beruházásnak hála hetvennéggyel bővült a szombathelyi vasútállomásnál lévő kerékpártárolók befogadóképessége. Így most már összesen 357 biciklit lehet biztonságosan elhelyezni a közlekedési csomópont közvetlen szomszédságában.

Aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli. Úgy gondolom, hogy ez beruházás sok ember számára nagyon fontos, mert mindenki szereti biztonságban tudni az értékeit, legyen az például a  kerékpárja. Számomra ez az ügy azért is kiemelt jelentőségű, mert nálam megszállottabb bringás nagyon kevés van Szombathelyen. Így minden fejlesztésnek nagyon örülök. Legyen az például kerékpárút építése, avagy éppenséggel egy biciklitároló átadása – fogalmazott Hende Csaba a Vasút utca 13. szám alatti új B+R kerékpártároló átadási ünnepségén. Az Országgyűlés alelnöke a későbbiekben kitért arra, hogy mi kell még ahhoz, hogy Szombathely egyre élhetőbb várossá váljon. Például tiszta levegőre is szükség lenne, ám a Falco-gyár nem igen akarja betartani ígéretét, hogy üzembe helyezze azt a szűrőberendezést, mely 80 százalékkal csökkentené a károsanyag kibocsátását

Az új kerékpártárolóhoz szükséges 100 négyzetméteres burkolt területet a város, azaz a SZOVA jelképes összegért (100 Ft/év+ÁFA)  adta bérbe a GYSEV-nek. A vasútvállalt pedig erre építette közel egymillió forintból a 74 bringa elhelyezésére alkalmas modern létesítményt.
Folyamatosan együtt dolgozunk és együtt gondolkodunk a vasúttársasággal. Ennek egy állomása a mostani kerékpártároló kialakítása – mondta Puskás Tivadar polgármester.

A GYSEV Zrt. az utóbbi időben kifejezetten sok fejlesztést hajtott végre Szombathelyen és a megyeszékhely közvetlen vonzáskörzetében. Enyhe túlzással élve szinte minden negyedévre jutott egy átadási-, avatási ünnepség.

Tudjuk, hogy Szombathely igazi kerékpáros város. Nincs az a mennyiségű tárolókapacitás, mely meg ne telne biciklikkel. Számunkra ez az egyik legoptimálisabb közlekedési mód, azaz ha az utasaink kerékpárral érkeznek a vasútállomáshoz, majd vonattal folytatják az útjukat – jelentette ki Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Az új tároló üzemeltetését a GYSEv ZRt. végzi. A létesítményt világítással, kamerarendszerrel és ezek működtetéséhez szükséges wifi-kapcsolattal látták el.       

 

közösség

további frisss

lap tetejére