Több elsős osztályt indítanak Szombathelyen

Frisss • 2013. április 18., csütörtök •
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületében 22 általános iskola és 4 általános iskolai tagintézmény működik állami fenntartásban. A tankötelezettségre vonatkozó szabályok megváltozása miatt ebben az évben mintegy 20-25 százalékkal több tankötelessé váló gyermekkel kellett számolni – írja Fodor István, tankerületi igazgató közleményében.
Több elsős osztályt indítanak Szombathelyen

Tankerületünkben az állami fenntartású iskolákban a beiratkozás problémamentesen zajlott le, minden gyermeket a szülő által választott iskolába vettek fel – olvasható a tankerületi igazgató közleményben.

Fodor István tájékoztatása szerint, az előző tanévhez képest Szombathelyen több osztályt kell indítani. Tekintettel arra, hogy Szombathely önkormányzata vállalta az általános iskolák működtetését, az első osztályok indításáról egyeztetések folynak az önkormányzattal.

A korábbi szabályozás csupán annyiban változott, hogy az adott év június-augusztus hónapjában született gyermekek is tankötelessé válnak. Az első osztály megkezdésének feltétele az iskolába lépéshez szükséges fejlettség megléte, amelyet az óvoda állapít meg a szülővel egyetértésben.

Véleménykülönbség esetén a szakértői bizottság dönt a gyermek iskolaérettségéről. A döntést felkészült szakemberek hozzák meg, a szülőkkel egyetértésben, ennél fogva csak olyan gyerekek kerülnek be az első osztályba, akiknek a fejlődése elérte a megfelelő szintet.

közösség

további frisss

lap tetejére