Tizenegyedszer is lesz Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás és Pályázat

• 2021. február 23., kedd •
A szervezők célja változatlan: objektíven (és azon keresztül) megmutatni Szombathely legfontosabb, leglátványosabb, és legérdekesebb történéseit, kulturális és sporteseményeit.
Tizenegyedszer is lesz Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás és Pályázat

A pályázaton részt vehet minden Szombathelyen (is) dolgozó fotóriporter, illetve szabadúszó fotós. 2020-ban készült fotókat várnak, ami a pályázat fent említett céljainak megfelelően betartja a sajtófotó írt és íratlan, technikai, etikai és jogi szabályait.

Idén is több kategóriában várják a fotókat: hír/esemény, kultúra/művészet, illetve sport. Mindhárom kategóriában legfeljebb három képpel lehetséges nevezni. Egyedi képeket várnak, fotósorozat nevezésére nincs lehetőség.

A beküldött képekkel kapcsolatos bármiféle jogi felelősséget a pályázó a nevezéssel automatikusan magára vállalja és tudomásul veszi, hogy forrásmegjelöléssel a Szombathelyi Sajtófotó-kiállításon (nyilvános, illetve online formában is), a város honlapján (szombathely.hu), közösségi média felületein (Facebook: Szombathely MJV, Instagram: @szombathely.hu), valamint az önkormányzati médiumokban (Savaria Fórum, SZTV) a pályázattal és a kiállítással kapcsolatosan megjelenhetnek. A nevezés ingyenes.

Nevezni az alábbi linken lehetséges, a feltöltő neve és elérhetőségei megadásával: https://www.szombathely.hu/sajtofoto-kiallitas/

A szervezők azt kérik a pályázóktól, hogy a képeken kívül egy dokumentumban, vagy egyéb szöveges fájlban egyértelműen jelezzék, melyik képet melyik kategóriában nevezik, továbbá minden képhez várnak egy címet és egy egymondatos tárgyilagos leírást (az eseményt, helyét és idejét itt mindenképpen tüntessétek fel). A zsűrizésre eredeti méretű képeket várnak, a feltöltő felület már éles. (Megjegyzés: hibaüzenet esetén töltsétek be újra az oldalt és kezdjétek elölről a feltöltést.)

A beküldött képeket fotóriporterekből álló szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke idén is Benkő Sándor, MÚOSZ-nagydíjas fotóriporter. Kategóriánként egy-egy díjat osztanak ki, továbbá egy pályázónak Angyal László-díjat adnak át.

A hagyományos kiállítás, valamint az ünnepélyes díjátadó módjáról és idejéről az aktuális járványügyi helyzet alapján később születik döntés.

A pályázat beküldési határideje: 2021. március 3. 12:00.


fotó: szombathely.hu / Bonyhádi Zoltán

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére